Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

gaben

Szia Motoros,

ez nagyon érdekes amit írsz, esetleg képet tudnál föltenni róla?
Illetve mi az a "héblis"?

Csuhás

Ha már szupportköszörű akkor ismerve az igényességedet inkább egy kis ER patronos tengelyből és akár egy varrógép motorból készíts valami a linken láthatóhoz hasonló megoldást: http://www.lathes.co.uk/Mentor/

Motoros

hébli: kézi (karos)mozgatású alkalmatosság,  beállítható ütközővel, mint a képeden a szegnyereg.Lefotózom a keresztszánt.

gaben

Jaaa, ilyenem is van a géphez. :)

köszi az infót [#wave]

designr

Motoros képe a tiedről készült.Héblis keresztszán nincs hozzá..de amúgy univerzális masina..

gaben

Nem tűnt fel ezen a faragott képen.
Igazából nincs is szükségem rá szerintem, viszont egy jó kis szupport köszörű elkélne.

Motoros

Így néz ki. A karos mozgatót már elnyelte az idő homálya, a menetes orsón voltak a lekontrázott ütköző anyák. Volt még hozzá két egyszerű késbefogó baba, azokat se találom.[#nemtudom]

Motoros

Jut eszembe, nekem volt héblis kis Tos tokmányom is.

gaben

Tényleg komoly darab, grat! [#eljen]

gaben

Szia,

köszi a tippet. Igen valami hasonló alkalmatosságon agyalok én is, de jobban tetszene a direkt a késtartóba fogható ketyere.
Körülnézek ebay-en is, hátha akad valami olyan komplett cucc, amihez nem kell már hozzányúlni.

gaben

Legalább időben kiderült, hogy itt bizony útban lesz a mágnestalp. :D
Éppen a léptetők kábeleit kötöttem a végleges helyükre és közben a tengelyeket is leteszteltem.
A 2.5-ös lassító áttétel miatt észre sem vettem, hogy valami gebasz van, ráadásul a másik felén néztem a hidat.
A szenzorok sincsenek még bekötve, szóval esély sem volt a megállásra.
Szerencsére nagyon lassan lépdeltem.

PSoft

Ok!
Megvolt az első karambolod.[#eljen]
De a jövőben, ilyet, többet...ne csinálj!!![#ejnye1]
[#wave]

gaben

Szia,

nem állt szándékomban, de most figyelmetlen voltam.
Ez még tegnap este történt egy amúgyis hosszú hét után.
Szenzorokat be kell kötnöm, de előbb egy új tartót kell készítenem ennek.

Üdv, Gábor [#wave]

zozo

Ej de szigorú tetszik lenni...-mindenkinek kötelező néhány leszorító pracnit, csavarfejet elkaszálni, a legélesebb maróval gyorsmenetben, letaszajtani a híddal az asztalra tett vágóspray-t, hanyattlöketni a hűtőfolyadékos flakont,
megetetni a maróval egy kis ecsetszőrt és legalább egy kis látható érintő fogást venni az asztal lapján. [#nyes]

dtb