Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

gaben

gaben

Szia Gyula,

itt pont fordított volt a helyzet, de megoldom. :)

köszi, Gábor [#wave]

sufnituning

Úgy jártál, mint egyik ismerősöm, aki a következőket mesélte:

Elvittem a sebészetre kislányom, mert felhúzta az ujjára anyám gyűrűét, ami nem jött le, a keze csúnyán bedagadt. Amikor a sebész elkezdte a gyűrűt szétvágni, nagyot kiáltottam: Megőrült doktor úr?!! inkább az ujját vágja le!! Ez családi ékszer!

[#kacsint]

gaben

Eszterga projekt kész, minden a helyén, frankón pörög és sokkal halkabb, mint a régi motorral.
Egyet viszont nem tudok, hogy a gyorsszorító kart miképpen kell használni?
Megvan hozzá minden, patronba befogtam egy  5mm-es marót, de hiába toltam előre, annyira nem szorítja meg, hogy dolgozni is lehessen vele, visszalazul.

designr

Én gyorskioldást én nem használtam,de voltam egyszer egy pesti vállakozásnál..azt hiszem Gáti Győrgy mérnökiroda..a sok komoly gépe mellett volt neki is ilyen kis Tos..használták is finom munkáknál.Ő mesélte hogy ehhez van 1 vagy 2 kis hengergőrgő..leméreteztettem 6mm hossz és 7,5mm átmérő
Szerintem az még kellene a gyorsbehúzóhoz..
rajzokat doksit elvitted,nézd már meg nem-e ide kell ez a két gőrgő.

designr

A TOS Lathe co.uk oldalon található leirás google forditásából részlet:
A rövidtengelyű, karral működtetett szorítót úgy alakították ki, hogy maradandóan maradjon a helyén - ha bármilyen okból eltávolítja, legyen óvatos, hogy ne lazítsa el az orsó végén levágott résekben lévő két kis görgőt.

Szóval oda kell a két gőrgő..méretet irtam..nosza..

heq5

Így igaz, 2db kis görgő, ahogy írod. Csipesszel kell a karikával jelölt helyre be játszani...

gaben

Kösz Tibi, megnézem mit írnak róla.
Ha van róla rajz, akkor legyártható a cucc.
Baromi jó lenne ha  ez is működne. [#wave]

designr

Szerintem találsz 2 ilyen gőrgőt valahol..méretre köszörülöd a hosszát..és kész. Említettem ezeket a görgőket mikor itt voltatok..

zozo

No meg van már egy faca eszterga gépe, W8 anyagból megcsinálja, gázon megedzi és hajrá [#kacsint]
Pont jó kezdő munka lesz Gáborunknak.

jani300

Szeretted azt a gépet látszik ![#eljen]

gaben

Na, azt hiszem megtaláltam a leírásokban, de ott feszítőcsavarnak nevezi a cuccot.
Sajnos méreteket nem találtam róla, de amit mondtál az ránézésre jónak tűnik.

svejk

gaben

Hja, bár görgőnek is nevezi, de jó lenne tudni a pontos méretét. [#fejvakaras]

svejk