Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe

Indította gaben, 2025 január 13, 13:14

Előző téma - Következő téma

gaben

Ez a nyári időszak erősen visszavet a betervezett munkákban, várom már az őszi/téli napokat is. :D
Ma lettem készen a menethálós acéllappal.
Persze a felfogatás majd a nyaralás után folyt. köv. de jó érzés, hogy a nehezén túl vagyok.

Kellemes nyarat mindenkinek!

Nejkoff István

Szia Gábor!
Szuper lett.[#eljen]

gaben

Szia István,

köszönöm, volt vele munka bőven, de megérte.
Tegnap este a helyére is került a menethálós acéllapom.
Közben megjött a 3D tapintóm, amit így be tudok kalibrálni az asztalra helyezett indikátor órával.

gaben

Jó estét,

se porvédő, se rendes lefogató a satuhoz, mégsem tudtam megállni, hogy ki ne próbáljam a gépem.
Öröm nézni ahogy dolgozik. :)

zozo

Ej, Gábor, de nagyon bántja a szememet ez a satu lefogatás!
Nem sajnálod az új menethálós lapod menetét, ilyen csámpásra húzott csavarral?

Csináltam egy 2 perces skiccet, hogy mire gondolok. Azt a piros alátétet többet ne hagyd ki lécci, lécci.
Akár egy csavaranya, vagy bármi, de legyen ott valami távtartó.

zozo

Ja és a többihez természetesen gratulálok! Tudom milyen érzés látni, hogy szépen forgácsol a gép, főleg ha egy nagyobb maró síkban dolgozik, nem kagylós a felület, elől-hátul dolgozik a maró.
(nem rádiuszos mélységében a síkmarás felülete)

zozo

Még ha lehet egy észrevételem, csupán tanácsként.
Ha két pracnival fogod le a satut, akkor átlósan fogd le, amennyire eltudod tolni őket egymástól. Stabilabban rögzít.
Látom, most sem szemben vannak a pracnik, de még jobban  told el őket egymástól, a  satu átlós sarkai felé.

Az anyagot ha lehet, a satupofák közepére fogd, ha az egyik oldalra el kell tolni, akkor pedig az ellentétes oldalra is ugyanolyan széles/hosszú anyagot fogj, hogy párhuzamos maradjon a pofa. Különben hamar kikopik a satud és oldalra lötyögős lesz.

remrendes

Jelen pillanatban a leszorito a satu elet erinti, igy el is tolja magatol a satut, szoval szerintem nem lett volna jobb atlosan.

gaben

Ejj zozo,

ha tudnád az én szememet mennyire bántja. [#nevetes1]
A lefogató rajzát már megcsináltam pár nappal ezelőtt, de azok acélból lesznek és satuban nem tudom őket megcsinálni.
Most a lefúvó cuccom alu alkatrészének a marását próbáltam csak ki, gondolhatod, hogy ennyi munka után nem ilyen rosszokkal fogom a satut lefogatni. ;)

zozo

Persze, ezért sem szabad lejtősen tenni a lefogató papucsot.

b7gwr90m6

Hali
Régóta olvasgatom az építés folyamatait.
De még soha nem írtam ide:)
Aztkell hogy mondjam , Beteg:)
Nagyon tetszik a masina, nagyon nagy gratula, és nagyon irigylem azt a főorsót[#vigyor]
Esetleg a tipust kaphatnék, elfelejtettem már.
Lehet tudni mi pénzt öltél bele?
Amúgy énis ezt a vonalat csináltam mindt te, ha jól látom.
Inkább arra mentél hogy masszív legyen mindt nagy.
Enyém is most készült el! 20mm alu minden ,masszív, cserébe kicsi

zozo

IdézA lefogató rajzát már megcsináltam...

Megmutatod?

b7gwr90m6

:o akartam feltenni képet, be is tallóztam!
De nincs fent, illetve több sor úzenet hiányzik, az miert van?

gaben

Szia,

persze, bár nem sok időm van, indulunk füredre.

gaben

Szia,

köszönöm a kedves szavakat, én eddig azt hittem precíz vagyok, de kiderült, hogy beteg. [#vigyor]

A főorsó egyszerű vízhűtéses Klavio-s moci.
A szerszámcserélő pedig Sorotec gyártmány.
Olvass vissza, leírtam már mindent róla.