Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

A hossz szánon a golyósorsó 2020-as a keresztszánon 1205-ös.
A lineáris sín 20mm-es. 80-as tokmány lesz rajta, és a max csúcstáv kb 500mm. A hossz szánon lévő golyósorsó 1:4 arányban lesz leáttételezve(remélem elég lesz), a keresztszánon 1:2-arányban.
Lesz még munka vele, mire bekötöm az elektronikát. A főorsónak is kell majd nyomtatnom egy rendes burkolatot, amin elhelyezem az összes kezelő egységet. A hossz szánhoz meg szeretnék készíteni valami redőnyt ami védi a golyósorsót, és a lineáris sínt a forgácstól.

sufnituning

Hehe látod- jó az öreg a háznál-[#kacsint]
Szerinted hogy lehet megcsinálni??[#conf]

sufnituning

Ha megmondod, hogy lehet megcsinálni, fizethetsz egy tábla csokit.[#nyes]

ezsolt74

Fogaskerékkel egyszerű lenne megoldani, 2db fogaskerék, és már is megfordul a forgásirány, szíjjal már kicsit körülményesebb, oda már dupla fogazású szíj kéne és 3db fogasszíjtárcsa.

sufnituning

Ha a dupla szíjon a kétoldalt fogazottat érted, akkor igen, küldhetsz egy tábla csokit[#nyes]
és 3 kis bordáskerék kell hozzá,
de lehet csak kettővel is és egy .görgővel

2vkx6unz

Azért 3 fogazott tárcsával jobb mivel mindkét oldala fogazott és támasztó görgőt nem illik a fogazott oldalon alkalmazni, itt meg ugye mindkét oldala fogazott a szíjnak...

sufnituning

sok ipari japán gyártmányú hajtást szereltünk görgös megoldással is és több évig mentek 3 műszakban.

sufnituning

sufnituning

Ja és hogy illik - nem illik,
buta kis japánok nem jártak illemtanórára.[#nyes]

ezsolt74

Azért egy pár percig gondolkoztam rajta hogy szíjjal hogy is lehet megfordítani a forgásirányt, Ja és az is kellett hozzá, hogy mostanában sokat keresgéltem fogasszíjakat és szíjtárcsákat a neten, és orr láttam kétoldalas fogazású szíjat.

2vkx6unz

Nyilván, ez alkalmazás függő lehet olyan ahol elegendő egy sima görgő, de egy 3D nyomtatónál már meglátszik a nyomaton, hogy görgő vagy fogazott tárcsa a feszítő. Pl egy régi nyomtatóknál is fogazott volt a feszítő görgő.

000000000

Ez évi utolsó videóm elkészült ma délután, de mielőtt a champagne puffantás lesz, gondoltam itt is megmutatom.

A gép kész lett karácsony előtt, úgyhogy most már használható.

Ebben a teszt videóban csinálok néhány tárgyat ami kell a gépre, de már rendelésre is csináltam más darabokat. A fiam rendelt néhány dolgot ami neki kellett karácsony előtt, azok is jók lettek. Egyelőre meg vagyok elégedve mindennel, úgyhogy folytatás következik, és úgy döntöttem hogy léptető motorokat is teszek rá, úgyhogy fojtatom annak ellenére hogy sokan kiröhögtek amikor kezdtem ezzel. Tudom, itt is csak kapirgálok puha alut meg bronzot, de valahol, valamivel kezdeni kell gyakorolni mert azt nem tanultam meg iskolába, nem vagyok esztergályos.

Boldog újévet mindenkinek!

ebalint

hegedűs györgy

[#eljen]
Ne hagyd Magad! Nem mindenki gyárt űrhajót, aki "esztergályoz". . . Sokunknak ez egy tök jó hobbi, ami itt-ott hasznot is hoz. Kiröhögni badarság. (...meg mindenkinek szíve joga...) [#kacsint]
Gyuri

Miki2

B.U.É.K.
Látom a képen, hogy a szegnyereg is a lineárokon közlekedik.
Hogyan oldod meg a stabil rögzítését?