Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

PSoft

Látod, ha volna 3D nyomigád... [#crazya]
Gomba pikk-pakk megrajzol, nyomtat...ragaszt a helyére. :)

MacGyver

Helló!

Nagyon jó! de mire jó? gondolkodom rajta egy ideje... :) vagy ez így kész, dísz?

gaben

Szia,

olvasd el az előzményt ;) [#t20p8571#]

gaben

Azért erre a szép üvegre egy randa műanyagot ragasztani naaaa. [#vigyor]

Inkább egy forgató kellene a gépemhez és akkor rézből vagy aluból gyártanék hozzá valamit.
De persze így is működik, nme probléma ha így marad.

dezsoe

Emlékeim szerint van neked egy szép esztergád. A többit találd ki... :)

Szalai György

,,Azért erre a szép üvegre egy randa műanyagot ragasztani naaaa."
Hát, na.
Szerintem, ha az üvegharang tetejére egy gombot ragasztasz (mert csak nem fogod kifúrni hogy csavarozzad) akkor az a ragasztás előbb, vagy utóbb le fog válni az igénybevétel miatt.
Csiszolhatnál üvegből két darab fogantyút, ami a harang oldalára illik, azt nagy felületen lehetne ragasztani és kétkezes emeléskor a ragasztó terhelése is kedvező volna.
Kinézetben is illendő.

gaben

Elengedtem, tudom így is használni és nem kell attól tartani, hogy vajon mikor enged el a ragacs, aztán rotty....

PSoft

IdézElengedtem, tudom így is használni...

Bölcs és praktikus döntés volt. [#eljen] [#kacsint]

gaben

Szia,

köszi, hogy Te is így gondolod.
Ma megjött a 8mm-es szilikon tömítőgumi is hozzá, így már teljes a készlet.

Még egyszer köszönöm, nem gondoltam volna sosem, hogy ilyen gyorsan valóra válik az elképzelésem.  [#worship]
Méltó dísze is lesz a műhelynek.

Üdv, Gábor

PSoft

Azt a 8 mm-es szilikonzsinórt, hogyan fogod végteleníteni hogy ne "szivárogjon"?

No azért, ha nem is nyomigázottat, de...el tudtam volna képzelni a tetején egy sárgarézből esztergált, tükrösre polírozott, az üvegre ragasztott "gombát". [#kacsint]

gaben

Nem kell végteleníteni, csak 45°-ban levágni mindkét darabot és egymásra hajtani. ;)
Ugyanígy működik a kis vákuumasztal is, ha munkadarabot kell leszorítani.

Azt amúgy én is, de igazából olyan nagy és nehéz, hogy illik két kézzel megfogni, mert ha nekiütődik valaminek, akkor tuti elpattan az üveg.

gaben

Közben megtudtam Barátomtól, aki munkájából kifolyólag napi szinten jár a fűzfői lőtérre, hogy ez a cucc egy laboratóriumi exikátor (vákuumos szárító) alsó része.
És ami ennél is jobb, pont arra használják a lenti műegyetemi cikkben, amire nekem is kell. :)
Most már nem aggódom amiatt, hogy esetleg ne bírná a vákuum okozta nyomást. ;)

PSoft

No csak, milyen kicsi a világ... :)

A mutatott képeiden nem látszik, de...
Van az öntött üvegben egy-két aprócska zárvány/buborék, ami az aggódás tárgyát képezte.
De ha a "szakember" úgy látja hogy nincs jelentősége, akkor ok! [#eljen]

Az lett volna a király, ha komplett a cucc, de a rá illő üvegfedéllel/haranggal, sajnos...nem tudtam szolgálni. :(

RJancsi

Érdekes dolog ez az "üvegben buborék". Apám a telkén kicsiben borászkodik, 50 literes fémkosaras "savas" ballonokban érleli a tudatmódosítót. A ballonok üvegében mindig szokott lenni egy-két bombostűfejnyi buborék. Ami az érdekes hogy évek alatt ezek akár borsónyira is képesek megnőni ami az üveg előbb-utóbbi repedéségig folytatódik. Nyilván az öntésnél feszültség marad az üvegben ami az évek alatt a leggyengébb ponton (a bubinál) jelentkezik.

PSoft

Apám, "szintén üvegballonos zenész". :)
Ő mindig az előkészületeknél, mosáskor szokta "selejtezni" a ballonjait.
Persze...Ő is a bubira szokta fogni a törést. [#nyes]