Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

gabi

Szia
Nagyon jó, gratulálok. Saját fejlesztés az egész?

MATEEEL

Köszi, saját fejlesztés volt, még akkor, amikor jobban ráértem. Most mintha kevesebb, mint 20 órából állna egy nap [#wilting]

hunfzwse

Üdv. Van egy CD-m, azon van pár darab.

D.Laci

hunfzwse

Gratula. Ötletes kis forgatott vágófej.

ebalint

[#eljen]

Szia!
A gépről tennél föl még képet? / ha nem titok.

Miki2

Megérte a 4 napi fáradozást.

MATEEEL

Szia!

Természetesen nem titok :)
Előzőleg úgy gondoltam, hogy eladom, aztán inkább megtartottam magamnak.
Csatolok két képet. Úgy terveztem a felfogatást, hogy az a marómotor helyére illeszkedjen. A PC-s vezérlés egyszerű TB6560-as panelt hajtott, ami a léptetőmotort hajtotta. A huzaltartó 6mm-es tömör polikarbonát, a drót látszik a képen, amivel a fűtőszálra vittem a villanyt.

MATEEEL

ebalint

000000000

Csinálni terveztem egy 3D probe-ot de végül idő hiánya miatt inkább vettem. Nem bántam meg, mert nagyon jó. Itt egy gyorsan készített videó ami mutatja.

A videót azért csináltam hogy mutassam valakinek Angliában, aki nem tudja az én makróimat használni.

https://adapting-camera.blogspot.com/2021/06/my-uccnc-probe-screen-version-4-is-now.html

Nem tudom mi a problémája. Segíteni akartam, de végül abbamaradt a kommunikálás mivel nem csinálta azokat a teszteket amikre kértem. AXBB-vel próbálta, ami nekem nincs, de nem hiszem hogy az okozza a problémáit, sem pedig az én makróim hanem inkább a beállításai vagy pedig a kábelei, de lehet hogy az a 3D probe amit használ nem volt jól felszerelve. De mindegy, én nem vásárolok egy AXBB kártyát UCCNC licencel hogy megmutassam neki. Nekem az UC300ETH-val jól működik, a haveromnak UC100-val is, meg tudom sok más is használja sikerrel, biztos AXBB-vel is.

dtb

Pár fórumtárs már cseszegetett, :-) hogy miért nem rakok fel soha elkészült marásokat :-) (mert hideg van a garázsban ilyenkor :-) ) Ez most megrendelésre készült, és bár egyszerűnek tűnik, de nem volt az, matekozni kellett rendesen, hogy minden stimmeljen. Kétoldalas marás, nagyolás D6 kétélűvel, a simitó meg R0,5 4 fokos gömbölyítettel, 2000-3000mm/min. Pácolni, lakkozni majd az új tulaj fogja :-)

hunfzwse

Kösz mindenkinek az elismerést. Azóta felület-kezeltem, hát 1 nagyságrenddel jobb és szebb lett. Ezzel már nem terhelem a fórumot. [#kacsint]

Dezső

Szép munka! [#eljen][#eljen][#eljen][#eljen][#eljen]

Dezső

Elmúlt hét hobbizásom:) Bükkfa, fenyő kerettel, pácolt, lakkozót.  Mérete kerettel együtt 330X250X25. Nagyolás kétélű 6-os maróval, simítás R1 gömbvégűvel, majdnem hat óra munka.