Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

gaben

Boldog új évet mindenkinek! [#wave]

Tegnap egy kis síkolási feladattal fejeztem be az évet, ma pedig folytattam a kontúrmarással.

000000000

Köszönöm a biztatást! Feladni csak akkor fogom ha belefáradtam, de én nem szoktam könnyen belefáradni amibe kezdtem. Már régóta akartam valami egyszerű esztergát kis apróságokra, azért kezdtem ebbe. Sokan nem hittek ebbe a megoldásba, de gondoltam kipróbálom mert én hittem benne. Úgy néz ki hogy igazam volt, ez jól működik, jobban is mint ahogy én gondoltam. Nem számítottat hogy vasat is lehet vele megdolgozni, de igen, arra is jó. Majd egyszer lehet hogy veszek egy "igazi" esztergát, de jelenleg nincs hely rá. Viszont tervbe van már hogy hogy tudnám megoldani. [#kacsint]

Dezső

És elkészült a negyedik órám:)

designr

Szép..
A felületkezelés nagyon el lett találva..

ebalint

gaben

Zseniális lett, grat! [#eljen]

Időben ez mennyit jelent?

Dezső

Mérete Ø250 magassága 26mm, anyag táblásított tölgy (maradék konyhai munkalap)  Marásidő nagyából 8 óra.
Nagyolás kétélű 6-os famaró, simítás gömbvégű R1-sel.
Dió páccal kezelve, antikolás és matt lakkal kezelve.

Dezső

Ezek meg évekkel ezelőtt készültek diófából.

hunfzwse

Szép munka, gartula. A felületkezelés( is) első osztályú lett.

hunfzwse

Én is alkottam, 4 napi munka volt. Anyaga: pár éve száradó akác tűzifa, ( csak kísérletnek szántam, de mégsem fogom eltüzelni)[#nyes]
A talp egymás mellé ragasztott csíkok, a tányér az 6 darab 60 fokos cikkelyből lett összeragasztva. Sokféle maró szerszám, a minta marása az kúpos csavart élű kínai R0,5 keményfém, 4 mm átmérőjű szerszámmal készült. Még nyers, nincs felület kezelve.
A tányér széleire átlapolva van még egy réteg lett ragasztva, a szétnyílás megakadályozására.

D.Laci

2f428kduf

Hát nem semmik vagytok. Apósom fa szobrász volt (nem akartam egybe írni, még valaki félreértené!), Vagy 30 éve mondtam neki, egy gép gyorsabban-olcsóbban, és egyformára csinálja. Nem hittre el. Sajnos már nem láthatja.

ebalint

dtb

Nagyon klassz lett, az STL saját, vagy valahol elérhető?

MATEEEL

Kis habvágó egység és amit alkotott [#kacsint]