Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

gaben

Estét,

a minap csináltam egy alu billentő mechanikát a CNC gépen, aztán egy csiszagép lett belőle.

gaben

Hát pedig mind az 5 képet csatoltam...

szf

Nem a legjobb az elhelyezése![#szomoru1]

gaben

Kifejtenéd bővebben is, ha már így idedobtad ezt a szakértést!?

szf

Persze.
Jobban mutatna az én asztalomon![#taps]

gaben

Én is szeretnék egyszer egy ilyet!

Szalai György

Egyre jobban ,,kiforralod" a csiszolóidat.
Ezen az tetszik, hogy a kulcs oda van készítve. Ez újszerű a gépépítésben és praktikusnak tartom. Gondolom, azzal az egy szerszámmal minden beállítás elvégezhető a gépen. Vagy kell hozzá egy sokfunkciós ,,biciklikulcs"?

Nálam negatív, hogy a hengeresfejű BKNy csavarok nincsennek besüllyesztve, mert szerintem igy indokolatlan a használatuk. Besüllyesztés nélkül célszerűbbnek tartom a hatlapfejű csavar használatát. Csúszó kivágás tetején még egy fakötésű alátét is kívánkozik a csavar feje alá.

A motoron lévő ,,hajtókerék" alumínium palástját sem tartom célszerűnek, az alumínium kifejezetten kedvezőtlen tapadása miatt. EPDM vagy PUR felület lenne korszerű, vagy a hagyományos vas.

Azt az alumínium vázépítő profilt is kihagytam volna, inkább valami merevebb vasgerendával helyettesítve.

De összességében igy is pofás szerkezet. biztos jól használható. Az már az én bajom, hogy szerelmes vagyok a vasöntvényekbe.

gaben

Durván 10 éve tervezem és építem is őket, szóval van benne tapasztalatom. [#vigyor]
Igen, azért kell az 1db T imbusz kulcs, hogy minden szükséges csavart azzal az egyel tudj kezelni. ;)

Amennyiben hatlapfejű csavart használnék, okafogyottá válna az első válaszom nemde? ;)

A csúszóknál van alátét, nincs szükség fakötésűre.

A meghajtó kerék egy darab alumíniumból lett esztergálva, ezer éve így csinálom és kiválóan teszi a dolgát, mivel feszítve van a szalag, ez még a büdös életben nem csúszott meg.

Az erősített ITEM profil pont a 40x40mm-es alut és persze a vasat váltja ki.
Ráadásul itt nem csak a tömegről van szó, hanem ez a gép dönthető is lesz 90°-ban balra, mint a régi nagygépeim mindegyike (most várom az alkatrészt) és emiatt a profilt is ugyanígy át kell fordítani, ami ezzel nagyon egyszerű.
Amúgy ez a profil hihetetlenül merev és stabil, az a kis erő ami hat rá a rugóktól, kb. semmi a profil terhelhetőségének.

Szalai György

000000000

Kérdéseket kaptam erről a 3D tapintóról, és mivel úgy látom többen érdeklődnek erről, úgy döntöttem csinálok egy "bemutató" videót. Ma elkészült.

Többet is tervezek, egy "használati utasítás" fajta videókat az én UCCNC makróim használatára.

hunfzwse

Hát különösen szép a felület kezelése![#kacsint]

hunfzwse

Szép napokat!
Én is megint alkottam. Külföldi oldalról bizniszeltem az
 STL-t, tölgy alapanyag, 6-os durva marás 1,5 óra, kúpos r0,5-ös csavart élűvel a finom marás, 14 és fél óra![#csodalk]
0,15 mm előtolás soronként.

izbeki

Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

dtb

000000000

Tudom hogy sokfajta dolgot árul, az ebayen is meg ott is.