Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

PSoft

Nem egészen a témába vágó, meg nem is tükörgravír, de akár...az is lehetne.
Egy érdekes technológia...

designr

Többször néztem már ezeket a videókat,de a fólia lényegét nem értem teljesen.
Milyen technikával készítik?
Apró pici lyukacsos vagy csak csak a vastagsága változik és a homok igy alakitja ki a képet?
Ha csak a vastagsága változik hogyan lehet kézzel szórva homogén képet kialakitani..nagyon egyenletesen kellene szórni..

mex

Szerintem fotoeljárással, vagy lézerrel alakítják ki a half-tone technikájú fóliát, vagyis a rajta lévő kisebb, nagyobb, ritkább, sűrűbb elhelyezkedésű lukakat. A fóliát felillesztik, "rávasalják" a felületre, majd homokszórják. A furatoknál akadálytalanul érik a felületet a koptató szemcsék, így képződik egy kis gödör a festék számára, ami végül is a kontrasztos képet eredményezi.

vadember

Ezt a fényérzékeny fóliát használja: SR 3000.
Az eljárást pedig ez előző hozzászólásban van.

s7manbs8

Jó, Danibá térhet is át a technikára. :)

kbsnemh57

Az idén utoljára berúgtam a lézeremet. Ez sikerűlt. Ezúton kívánok Boldog sikerekben gazdag Új évet nektek és családotoknak.

34ezsaa6

Ez iszonyat penge lett! [#taps]  Igaz az ilyesmire mindig azt mondom, hogy ez inkább a szülőknek készül, mint a gyerekeknek [#vigyor]

kbsnemh57

Köszi! A szülők mi vagyunk, igen ezt magunknak készítettem.[#nyes][#vigyor] Jah hozzáteszem egy kis kék lézerrel. A rajzot meg Aspre-vel skicceltem.

000000000

Legszívesebben azt mondanám mutasd meg, hogy kell.
De, nem mondom, mert nem tudnád megmutatni.

Elképzelésből nálam sincs hiány. Álmodozok, álmodozok, majd jön a ráébredés a lehetőségekre, a valóságra.
Így születik a "gyászos" kép.

Egy reklámstúdió hazugsággyártását otthon egy szál fotómasinával nem lehet megoldani.
Meg, minek is lenne. Maradjunk a tényeknél.

Ami a mások képtükör fotózását illeti, leginkább tőlünk lesték el.
Gondolok itt Tóth Gyulára és jómagamra. Előttünk nem nagyon csináltak fotótükör gravírozást. Sőt, Gyula előtt pláne nem.
A DotG kitalációm megvalósulása óta, már tele van vele a világ.

sufnituning

Erre nincs mit mondanom.
Szomorú, hogy neked csak pozitív véleményt lehet mondani.[#zavart2]

Szalai György

Talán, ha megvan az ábránd és a látomás, akkor már nem is rossz az irány.
Ha az ember úgy érzi, hogy tartozik magának még egy álommal, akkor törekszik is kiszolgálni a teremtés iránti vágyát, ami egyszer beteljesül és kezdődhet a következő jövő.
Nem is rossz kezdet egy új esztendőhöz.

s7manbs8

Én a 15 centi távcsőtükkrömet is egyik iylen szilveszter éjjel kezdtem el készíteni, annyira rámjött  a vágy aztán meg is lett később készre csinálva, kellett neki azért még pár év, mire befejeztem. :)

34ezsaa6

Tisztelt Danibá(csi) :)

Én fotóztam, mielőtt CNC-ztem. Szerintem lehet jobb lenne az eredmény, ha egy teljesen fehér "sátorban" fotóznád a tükröt. Az ilyen sátraknak minden oldala zárt, csak az objektívet lehet bedugni az elején.

Első keresésre ezt ugrott fel, igaz ennek nem zárt az eleje, ha jól látom: https://studioeszkozok.hu/fotodoboz-fotosator-120cm-4db-hatterrel-269

Méteráru boltban lehet venni "kabátbélés" néven futó vékony műszálas anyagot, ami kicsit átengedi a fényt és abból is össze lehet dobni egy hasonlót, kb. 2-3 ezer forintból.

A legjobban akkor működik egy ilyen sátor, ha egyenletesen több oldalról van levilágítva több vakuval. Ha az nincs, akkor bármi megfelel, aminek ugyanolyan a színhőmérséklete és a fényereje. Tehát balról LED reflektorral, jobbról steklámpával nem fog működni a dolog.

Ha ez sem jön be, akkor lehet játszadozni, hogy mi látszódjon a tükörben. El lehet helyezni a sátoron belül pár dolgot, ami akár még jól is kinézhet. A legolcsóbb és talán legjobb irány egy csomag színes lap beszerzése papír-írószerből. Azzal homogén és egyszínű vagy a fényekkel játszva "átmenetes" fényű egyszínű reflekciót lehet fotózni.

Egy srácnak pár éve oriási nézettsége volt a jófogáson, miután pucéran fotózta a mikrosütő üvegajtaját és tükrüződött benne a himbilimbije :) A marketing az marketing és aki mer az nyer :) Csak vicelek! Sok sikert a fotózáshoz!

Devecz Miklós

Golyós óra (egy kicsit hangos)

PSoft