Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

vadember

"amit már több tudományos kísérlet is igazolt! "

Valamiért ezeket az igazoló tudományos kísérletekről készült videókat sohasem találom.[#nemtudom]

RJancsi

Kockafejű műszaki! Naponta hallom a Zasszonytól. [#wow2] Persze amikor meghalt a porszívó és "csak" az állórész vezetéke olvadt le a saruról amit pár perc alatt megjavítottam, már nem voltam annyira fekete seggű mert nem szeretem a romantikus filmeket. [#love11] Ki érti ezt? [#nemtudom]

svejk

A kivétel erősítette a szabályt, ergo kockafejű műszaki maradtál. :)

PSoft

Nem baxtatás ez, csak egy kis egymás közti "viccelődés".:)
Igaz nem írtam, de becsülöm én is a fórumtárs munkáját, alkotó vénáját.[#eljen]

PSoft

Pár perc alatt...szét se lehet szedni egy mai porszívót.[#nyes]

RJancsi

Értsd jól, nem a javítás tartott pár percig, hanem a drót visrosszakása a sarura. [#nyes] Mivel a bölcs és gazdaságos Samsung réznek tűnő amúgy alu vezetékkel tekerte meg a motort, forrasztással nem sokra mentem volna. Mivel volt hely, a sarura ráforrasztottam egy darab "rendes" réz trafóhuzalt és egy szigetelt toldóhüvelyt krimpeltem a két oldalról bedugott vezetékekre. Persze előtte levakartam a szigetelést a huzalokról, onnét derült ki, hogy a motoré alu. Tudom nem egészséges réz és alu drótot közvetlenül összekötni, de most ez tűnt a legjobb megoldásnak.

Kidwick

Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

upb5upaw6

Hopp csak most láttam, hogy mekkora zavart okoztam az erőben... [#nyes]

A részletekbe nem mennék bele, mert ez a fórum nem erre lett kitalálva, de az eredeti rendszereket angliában készítik, flowform a neve. pl. http://flowform.net/

A tudományos kísérletek többek közt azt takarják, hogy (laboratóriumban) rengeteg növényi csíráztatást végeznek kezelt és kezeletlen vízzel, összehasonlítják az eredeményeket, stb. Amúgy az áramoltatott vízzel öntözött növények gyökere pl. durván két-háromszorosa a sima vizeséhez képest, a súlyuk is nagyobb.
(Gondolom nem mintha számítana, de személyesen ismerek olyat, aki ilyen laborban dolgozik németországban.)

Továbbá petricsészés csepegtetős módszerrel, kristályosításos módszerrel, kapilláris módszerrel is vizsgálják a víz minőségét, mindet elég komolyan kidolgozták, szabványosították amennyire lehet.
Ha most valakit nagyon nagyon érdekel, pár fotót tudok felrakni, de boszorkányüldözéshez nincs kedvem... [#kacsint] Ezek értelemszerűen jelenleg hivatalosan áltudományos területek.

üdv
W:

vadember

Tudsz küldeni ilyen vízből vagy két litert? Annyi bőven elegendő lenne, hogy én is elvégezzem a kísérletet. Nemsokára úgyis elvetem a paradicsom magokat.
Ígérem, hogy nem fogok csalni. Az egyik edényt ezzel a vízzel locsolom a másikat meg a kútvízzel. Sőt még egy csapvizes edény is berakhatok a sorba.
Azt még tudnom kellene, hogy a csodavizes földet kiszárítsam-e azért, hogy minél kevesebb maradjon a rosszabb hatásfokú vízből benne.

sufnituning

Tudományos kísérletek bizonyítják, hogy ez a víz a rák ellenszere.
A beteg csak 10 percre dugja be az így kezelt vízbe a fejét, tuti, hogy nem a rák viszi el.[#kacsint]

svejk

Örülök, hogy nem vetted zokon a leírtakat.
Egy biztos, sok olyan dolog létezik ami még nem írható le egzaktul semelyik mai tudományággal, ergo nem létezhet.

No de Galilei-t is majdnem kivégezték, sőt 200 éve még azt hitték a 40 km/h-ás sebességet nem éli túl az ember. :)

A mágnes kontra vízkőben sem hittem amíg meg nem tapasztaltam.

sufnituning

"200 éve még azt hitték a 40 km/h-ás sebességet nem éli túl az ember."

Miért túl lehet élni?
Én pont ezért mindig csak 38-al megyek.[#conf]

vjanos

IdézA mágnes kontra vízkőben sem hittem amíg meg nem tapasztaltam.

Erről írsz egy pár sort?

Most ahova költöztünk, ott már volt felszerelve a bejövő vízcsőre két kis tekercs, felette meg egy villogó ledes doboz.
Magamtól nem tettem volna fel ilyent, de ha már ott volt, nem szedtem le...

Két utcával vagyunk odébb, vélhetően ugyanaz a víz jön a csapból.
Mégis, mintha kevésbé látszanának az "odaszáradt vízcseppek" a zuhanykabinon...

Rabb Ferenc

Még új a zuhanykabin és ezért a "takarítónő" is jobban odafigyel rá [#vigyor2]

RJancsi

Itt egy jó kis áltudományos parasztvakító cikk. A hatásmechanizmusnál azt írja, hogy " Ha a víz mágneses mezőn halad át a kristályszerkezete megváltozik". A víznek nincs kristályszerkezete, legfeljebb a jégnek... majd ezzel folytatja: "aragonit képződik, ami vízben jól oldódik". Ha valaki elballag egy ékszer/bizsu boltba, rengeteg aragonit ásvánnyal - kővel - díszített ékszert láthat. Egyikre sincs ráírva, hogy esőtől, kézmosásától védeni kell. :) Akárcsak a mészkő és más kalcitos ásvány, savakban oldódik, gyenge savakban pezsgés látható.
Ettől még lehet hinni benne, azt sem tartom kizártnak, hogy a mágnes csinál valamit a kemény vízzel, de hogy ez a magyarázat több sebből vérzik az tuti.