Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Elmondom most már én is a fotóról a tutit.
Ez a fotó teljesen rendben van. Elértem vele a kívánt célt.
A célom az volt, kiemelten megmutassam a gravírozás eredményét, megmutassa a tükör tükröződését és magát a kompozíciót.
Aki pár másodpercet rászán a megnézésére, az a fentieket észleli is.
Aki vette a fáradságot, és meglátogatta a weblapomat.  
http://www.tukorgravirozo.hu/index.html
Az láthatja ott mennyi féle módon bemutatom a gravírozott tükröt. Nem csak erre az egy munkára van bízva minden.
Külön ajánlom figyelmedbe Szalai György az előszobatükröt, amivel a természet folytatódása a gravírozott tükörbe látható.
Köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek.

morvfer7

Ez nagyon jó! [#taps]

Kérhetek egy kis segítséget?
Hogy lehet leolvasni róla az időt?
Kedvet kaptam hozzá, lehet nekiállok 3D nyomtatva megcsinálni.

Devecz Miklós

3D nyomtatóval könnyebb lett volna!
Marni jobban szeretek

Itt a link a 3D nyomtatáshoz:

https://www.instructables.com/id/Marble-Clock/

morvfer7

Köszönöm, így már értem az időt is.  
Nekem még messze van az idő, mikor ilyet fogok marni, egyenlőre marad a nyomtatás, de az mindenképp meglesz, mert nagyon megfogott.

ebalint

xg2w6ib9x

Kedves Miklós!

A tavaji fehérvári talin volt szerencsém közelebbről megismerkedni veled. Akkor 5 saját készítésű gépet hoztál magaddal, ami már önmagában komoly elismerést váltott ki belőlem. Mindegyik precíz kidolgozású mestermunka volt. Azóta még jobban figyelem a munkáidat.
A szorgalmad, a kreativitásod és a precizitásod példa értékű lehet minden hobbista gép építő számára.
Csak így tovább, jó egészséget és további sok energiát kívánok Neked a 2019-es évre is és bízom benne, hogy minél több saját készítésű gépeddel találkozhatunk itt a fórumon, meg a talikon is!
Üdv: István
[#eljen][#taps][#wave]

upb5upaw6

Sziasztok,

Már évek óta foglalkozok organikus csobogó készítéssel.
Röviden összefoglalva, ezek speciális formájú csobogók amik fektetett nyolcas (leminszkáta) alakzatban áramoltatják a vizet. Természetes forma és áramlás jellemzi őket.
Referencia képpen készítettem fából is, jelenleg öntött kőből gyártok.

Anno csináltam egy kis videót a fa csobogó készítéséről:
Videó: Organikus csobogó - Hogyan készül

Videó: Organikus Csobogó, Kerti csobogó

További videók a www.csobogomuhely.hu honlapomon

A fa marását és a kő csobogók mesterformájának az elkészítését a házi barkács cnc-mel készítettem, készítem. A gépem nem túl pontos, de ilyen művészi, kézműves jellegű feladatokra tökéletes. Elsőként gyártok egy agyag formát, amin tesztelem az áramlást, majd ezt fotószkenneléssel gépre viszem, finomítom, átdolgozom és kimarom. XPS lapokat marok, és arról szilikon negatívokat készítek.

üdv
W.

ebalint

Rabb Ferenc

Bizonyára én vagyok a vén hülye csökött műszaki, de ettől padlót fogtam...  

IdézTisztán természetes alapanyagokból készített és kezelt (fa, növényi olajok, méhviasz) különleges formájú csobogók, melyek úgy áramoltatják a vizet, hogy az egy speciális lemniszkáta (fektetett nyolcas) formát írjon le. Ennek hatására a víz ismét élettel teli lesz, és sokkal hatékonyabban segíti az élő szervezetek növekedését, amit már több tudományos kísérlet is igazolt!

Egyébként valóban látványos

PSoft

Látod....

Ha most nem olvaslak el, rólam meg...ki se derül sose.[#falbav]

jani300

Vizesnyolcas , már az inasok is így locsoltak ...
Mi ebben az újdonság ? :)

svejk

Tiszta természet, a macska ivott belőle, nekem meg a videó közben rám jött a brunyálhatnék.

RJancsi

És egyenesen brunyáltál, vagy nyolcasokat rajzoltál vele? Mert nem mindegy ám! [#nyes][#vigyor2]

PSoft

Baxhatom...elolvadt a hó!:(

Pedig, abba lehet(ne) szép szabályos nyolcasokat rajzolni.:)

svejk

No jól van, ne baxtassuk fórumtársonkat mert még megsértődik.

Ezen a fórumon a műszaki részét maximálisan elismerjük, de ezek az ezoterikus részeket nem nagyon értjük, tény és való.