Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

Béni

Nem kellett volna. A jelenlegi nyelvtani szabályok sem támogatják, csak megengedik.

dtb

Mindenféle kötekedési szándék nélkül, csak jelzem, hogy ez így nem az igazi. Az eredeti játékban nincs két egyforma darab, mert a  fülek megadott mérték szerint el vannak tolva, itt ránézésre egyforma alakú mindegyik, csak a fotó részlet eltérő.

000000000

"ránézésre egyforma alakú mindegyik"

Igen, első ránézésre.[#nevetes1]
De, másodikra már nem annyira.
Harmadikra meg annyira sem.
Szóval, nézd meg jobban.[#nemtudom]

Legalább 100 féle megoldással találkoztam már. A legritkább eset a fülek eltolása a kép ábrázolásnál.

Ennek a játéknak eléggé mellékes szála a fülek állása.
A lényege a kép helyes kirakása.

dtb

Én az összeillesztésre szolgáló kis fülekről beszélek. Az eredeti játékban ezek egyediek. Ezt úgy érik el, hogy a függőleges vonalat, ami egy oszlopot kettéválaszt függőleges irányban lefele elcsúsztatják, így a következő oszlopon, bár azonos a vonalrajzolat, már máshová fog kerülni az illesztőfül. Ugyanezt teszik a vízszintes darabolásnál is. Még a Corel 6 idejében volt erre egy  nagyon jó kis makróm, de már nem találom.
Csináltam egy egyszerű szemléltető rajzot, azon talán  érthetőbb, hogy mit magyarázok.

tfpk6pks3

Még a fehérvári talin vettem egy új szerszámot a Csaby -éktól
https://www.cncpart.hu/ ( [#kacsint] )
Most jutottam odáig, hogy tesztelgessem, mit bír.
Jó szerszámnak tűnik...

xt79ipd3

Huhh, ez igen... Gratulálok a gyönyörű műhöz. [#taps]

PSoft

Láttam én már másnál is jó szerszámot, de valahogy...nem jött ki a hegyén, aminek ki kellene.[#wink]
Nálad, ilyen probléma...sose volt.[#worship]

000000000

Igen. Értettem előző írásodból is.
Az enyémnél a négy fül pozitív, negatív variációja is elég változatos.
Plusz a kép adottsága. A kettő együtt már elég nehezítés.
Plusz, minél több darabos annál nehezebb kirakni.
Amit fel raktam, az egy barátságos kép, összerakás szempontból. De, ez is eléggé időigényes.
Ugyanezt megcsináltam szürkeárnyalatosban. Azt 3 szor annyi idő kirakni.

Próbáld meg az egyező párokat megkeresni, körvonal szerint.

Egyébként, örülök a felvetésednek.

dtb

Nekem ez a kétélű kínai marómost jött meg a napokban, a mellékelt képen teszteltem épp most, de már nagyon befagyott a senekem, így folyt.köv. holnap.
Maga a maró nagyon jó, pedig már volt kínai, amivel befürödtem.

dtb

"Az enyémnél a négy fül pozitív, negatív variációja is elég változatos."

Nem mondanám.
...és azokat nem is jelöltem, amik elforgatva hasonlóak.

PSoft

Szépen alakul...[#eljen]
Majd, mutass további képeket is.

sufnituning

Na itt ez már valami! Nagyon teccik![#eljen][#eljen][#eljen]

Egy ilyen kép grafikáját mennyi idő alatt csinálod meg? Gondolom napokban mérhető.[#conf]Vagy hetek??

000000000

Kösz, hogy kielemezted. Számomra, továbbra sincs jelentősége a kapcsolódás egyezőségének.
Az, hogy 35 db. -ból van 5 egyező semmit nem jelent. A kapcsolódás, képes puzzle esetén mellékes szál.
A kép részlet felismerésének, és helyének megtalálása ami a lényeg.
Nekem továbbiakban is megfelel ez a stílus.

dtb

Pontosítalak 35-ből 10 teljesen egyforma, meg még ugyanennyi elforgatva... Nem lovagolni akarok ezen, de nem érted. Ezek szerint nem volt még a kezedben igazi puzzle. Az a játék attól jó, hogy minden elem CSAK egy helyre passzol. Volt szerencsém 20000 darabos vitorláshajóhoz. Meg is bolondultam volna, ha durván a 30 százaléka egyforma. [#eplus2][#eplus2][#eplus2]
Egyébként, igazad van, mindegy. Hagyjuk is. [#taps]