Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

svager

Pont ezért jó, ugyanannyi ídő kirakni ezt a 35 darabot mint egy 20000 darabos posztert.[#eplus2]

designr

Nekem sok puzzle volt a kezemben és a kirakás a szélek sarkok kivételével független az alakjuktól..vizuális munkát jelent..

dtb

Hát nézd. A hajótestet 2-3 nap alatt kiraktam. A hajó környékét, és alatta a hullámokat már egy hét alatt. A felette levő hátteret, mármint tenger meg összemosódott horizontot, meg kék ég némi felhővel, egy hónapig raktam. Majd félretettem. Nesze neked vizuális munka... [#wilting]
Összességében majd 3 hónap alatt lett kész.

34ezsaa6

Az ilyet meg kell becsülni! Én már annyi olcsó marószárral jártam így, hogy beruháztam pár Datron-ba. A kínai marószárak meg majd elkopnak MDF-ben. A Datron marószárak nyilván sokkal többe kerültek, de gyorsabban és szebben dolgoznak.

000000000

Látod, nekem a kirakhatatlanság nem volt cél.
Ezért nem is alkalmazok olyan képet, amin nagy területek belevesznek a ködbe.
Ha mégis olyan képet kellene használnom, raknék rá segédábrát, hogy ne dobják 2 hónap után a kukába.
Amint tudjuk, az elérhetetlen cél nem motivál.

PSoft

Idéz...raknék rá segédábrát, hogy ne dobják 2 hónap után a kukába.

De hiszen, "szamárvezető"...most is van a lentebbi képen![#vigyor]

000000000

"De hiszen, "szamárvezető"...most is van a lentebbi képen!"

Mire gondoltál?

PSoft

000000000

tfpk6pks3

Hát... inkább a második.
De persze nem 0-24-ben....

dtb

Ezt a képet ismerem cnchuszár gyűjteményéből. Tegnap csak annyit szerettem volna kérdezni, hogy milyen anyagba martad?

dtb

Hát nagy nehezen elkészült, de a pácolási technikámon még van mit finomítai :-)
Maga a marás sima mezei fenyőbe történt, 4mm, 40° maróval, 0,2mm lépésközzel, 1500mm marósebességgel. Legnagyobb meglepetésemre, a kétélű kinai maróval nem szálkásodott, mint a korábbi próbálkozásaim során. Ünnepek után folyt.köv. [#kacsint]

PSoft

9j6fm65vv

Én ezt készítettem....nektek is....[#kacsint]

tfpk6pks3

Igazad van a részleteket elfelejtettem odaírni...
Mérete 420x420x30
Anyaga:Bükk.
Szerszám:... hívjuk kúpos rádiuszmarónak D6 R0,5 kétélű
Előtolás 4000 mm lépésköz 0,18 mm
(egyébként az előtolás 3600 volt ennél, de azóta már csináltam egy hasonló részletgazdagságú másikat és ott már 4000-el mentem, csak nem akarok mindenről képet föltenni. Mint írtam a szerszámot próbálgatom, mit bír.
Meg kell mondjam, nagyon tetszik, ahogy dolgozik még 4000-nél is. Jó kis szerszámnak tűnik. szép felületet csinál és alig szőröz)