Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

bcj5gbmk4

Esetleg gépkönyve van valakinek? Csuhás listájában sajnos nem láttam ezt a típust. Thiel / Ruhla Duplex 58 vagy FUW 260-720

vjcfe7dk3

Elküldve a teljes anyag. Ha, van kérdés, jelezd!
Üdv: Gyula

r86w87vmw

Kedves Gyula!
A közeljövőben nekem is javítanom kell egy ilyen masinát,de nem találtam hozzá rendes dokumentációt.Ha szépen megkérlek nekem is átküldenéd?
Előre is köszönöm a választ.
Üdvözlettel:Attila

vjcfe7dk3

Szia!
Ma vettem észre a kérést!
Elküldve!
Remélem használható!
Jó munkát!

kgw0eik66

Küld el nekem is légyszi, és engedelmeddel megosztanám a többi gépkönyv között.

vjcfe7dk3

r86w87vmw

Kedves Gyula!
Hála,és köszönet a gépkönyvért.
További szép napot kívánok.
Üdvözlettel:Attila

vjcfe7dk3

Kedves Attila!
Szívesen, máskor is!

fwg7s098t

3ztiz2p39

8irerv4i

Az ötletet nézem .
A kivitelezést egyedül is el tudom rontani :)
De két fogaskerék ,közlőkerékkel , nem a béna lánc .

c9t070jh

Sziasztok,

van egy kecskelábas kis esztergám (Kaerger). Mikor vettem volt rajta valamilyen autó váltó, de nem működtek már a sebességek rajta, csak egy előre és egy lassú vissza. A hely miatt ledobtam a gépről és a főorsó most direktbe van a motorról meghajtva kb. 1:1.5 áttétel van egy szíjhajtáson keresztül.
Így használgattam egy darabig, nem sokat, majd kb. két évig állt a gép. Most próbáltam használni , de az alábbi probléma van munka közben:
A hajtás a legkisebb terhelésre is megáll. Minden könnyen mozog kézi forgatásra, szóval szorulás nincs. A frekiváltóra gyanakodom, mert azt is használtan vettem valamikor és már akkor is öreg volt, valamint a paraméterezésére nem sok időt szántam, vagy nem találtam normális doksit hozzá, már nem emlékszem. Lehet valamilyen "áramkorlát", vagy egyéb védelem kapcsol be. Jelenleg nincs másik frekiváltóm, amivel tudnám ellenőrizni a dolgot, de van még egy kérdésem, amiben hátha tudtok segíteni látatlanban.

Maga a hajtás az alábbi konfigban elégséges egyébként a
munkához, vagy alapból már a motor teljesítmény/fordulatszám/áttétel sem megfelelő?

Motor: 220/380V 750W 1400 1/min
Frekiváltó: 1x230->3x230 750W
Áttétel: 1:1.5 (kb. pontosan nem mértem meg, de itt körül van)

Egy kis 125-ös, vagy 130-as tokmány van a gépen. Kis csapokat, meg minimál tengelyvégeket farigcsáltam rajta esetleg csapágyfészkeket.

Előre is köszi bármi ötletet.

István

7snm9r7t

A motort deltába kell kötni, és is megszívtam először mikor egy ilyet bekötöttem, (a motor csillagba volt kötve mivel, itt minden 3f)
Gondolta a fene!...[#nyes]

zadtvxh38

Én a kezdet kezdetén úgy jártam , felraktam egy frekiváltót egy előtoló motorra (eszterga két motoros) 220/380 V eredetileg csillagba volt kötve a motor.
Én meg csak simán rákötöttem az egy fázisú váltót , évekig működött , csak az volt a gyanús , hogy gyenge a motor főleg 20-25 Hz alatt.
Aztán szolt valaki, csak át kell kötni deltába.[#taps] A fene se gondolta volna , most már tudom. [#nyes]