Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

t5jvxzhgc

Most nem férek hozzá, de azt hiszem...
A Magyari-féle rádióamatőrök zsebkönyve.
Talán, a hetvenes évek elejéről.

0kae5n7g

Ma szét is kaptam mechanikusan. A csapágyazása úgy van megoldva, hogy a házon csak furat van, a tengelyen váll. A burkolat adja a támasztást a csapágynak, egy egy komplemezzel (rúgós gyűrű) Sajna az egyik oldalon kicsit kiverődött a csapágyház (érzésre kb 0,05 pluszz), de perselyezéshez a motor állórészt széthúzni nem akartam. Valami ötlet hogy paszosabb legyen a csapágy illesztés?
A motor három fázisról szépen megy, megvetem a kondit majd azzal rakom össze.

Köszi mindenkinek aki eddig hozzászólt.

2dm0z6nm5

Sziasztok!
MAS A20A autómata esztergához keresek kezelési/javítási utasítást. Van esetleg valakinek? Van ötletetek hogy hol lehetne beszerezni?

3wc337ax5

Gépem van, de kezelésim nincs. Ezzel a három fotóval tudok csak segíteni, de ez sem a régi gömbölyű A20 könyvéből van. A tárcsa rajzok használhatóknak bizonyultak.

3wc337ax5

Még a gép biztosan itt fog telelni nálam - részben eladtam, fotózni, mérni tudok, ha kell valamit.

r86w87vmw

Üdvözöllek!
https://www.honti.hu/gepkoenyvek/
Itt van gépkönyv a te gépedhez.
MAS A 32 orosz könyvet tudok küldeni ha kapok elérhetőséget.
Van egy vezérlőtárcsa gyártó készülékem ha esetleg érdekel.
Üdvözlettel:Attila

2dm0z6nm5

Köszönöm, megtaláltam náluk. A MAS 32 könyvét szeretném elkérni feriszferisz@gmail.com

2dm0z6nm5

Köszönöm.
A következő alkatrészt szeretném gyártani vele poliamidból.Szerinted lehetséges ezzel a géppel?

2dm0z6nm5

A vezérlőtárcsa gyártó készülék érdekel. Csak most vettem a gépet, nem is láttam üzem közben.Eddig azt hittem, csavarokkal állíthatók az időzítések.

3wc337ax5

A 3,2-es furat ellenorsót kíván - nélküle egyszerűen elkészíthető és akkor visszapakolni fúrásra. (vagy menetmásoló adapterrel még el tudom képzelni, de azzal nagyon macerás két váll közé vágni).

0kae5n7g

Megcsináltam, végül a laza csapágyfészket beperemeztem. 30 mikrós kondit vettem bele, indítónyomatéka nem nagy, de szépen megy ha már bepörgött. Lehet 35 mikróssal szebben indulna.
Ha a korong oldala üt azt ti szoktátok szabályozni? ha igen hogyan? 175mm átmérőjű korongról beszélünk.

0kae5n7g

Adott egy Bomar szalagfűrész. Nincs meg hozzá a gyári eresztő hidraulika henger. Szeretném pótolni. Ahogy néztem, itt lényegében egy normál munkahenger van, ahol az alsó térből egy folytón áramlik az olaj eresztéskor, visszafelé meg a visszacsapó átengedi.
Egyik kérdésem, hogy mire kell figyelni átmérő megválasztásakor, illetve hogy a térfogatkülönbséget mi kompenzálja? Feltételezem hogy levegőnek kell lenni a felső térben, de javítsatok ki ha tévedek. Viszont a visszafelé áramlásnál mivel fent van csatlakozó hogy van megoldva, hogy először ne levegő áramoljon át a lenti térbe?
Köszi

fwg7s098t

Az eredeti szorítótárcsák milyen állapotúak?
Hasonló gondomat új tárcsák gyártása oldotta meg:[#t200p51660#]

6x0ud2xg

2022.07.04 én hasonló problémával jelentkeztem (48991) talán a segítség béna vagyokban . Azt hiszem Csuhás válaszolta meg .  Mindjárt rákeresek

6x0ud2xg

Igen a segítség bénában van  48992-48997 de magánban is leveleztem Csuhással . ( azt átcopyztam neked )