Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

ywathzay

A kisördög pedig azt mondatja velem továbbra is, hogy ha a szánrendszer nincs rendbe téve, akkor szinte semmit nem fog érni az összes felhajtás. Nem az orsó holtjátéka befolyásolja a marás milyenségét, hanem a szánrendszeré. Kizárt, hogy egy keveset/ nem kent gépnél ne legyen kopott az ágyazat. Persze kérdés, mi a hibatűrés mértéke?

fiztwshhk

Ebben igazat adok neked.
De ha működött volna is az olajzás gomb nyomásra, akkor is egy 71 éves gépről beszélünk. Ki tudja hányszor nem nyomták volna meg?
Ami látszik, hogy nincs berágás a vezetékeken, az ékléceken.
Mielőtt szét szedtem, nem lógott, nem billent egyik szán sem, el lehetett tekerni könnyen egyik végállásból a másikba.
Ez számomra azt jelentette, hogy nincs hordósra kopva sehol.
Hobby felhasználásra, és TMK-zásra nekem megfelel.

fiztwshhk

Helló,
Az előtolószekrény letört sarka fel lett hegesztve és egy másik marógépen megmunkálva. A kép készítése óta ki van fúrva, és a menet is bele van vágva.
Lassan majd ezt is rakom össze.
Roger

t3ngeetiw

Szervusztok!

Emu-160 esztergához keresgélek valamamiféle dokumentációt,netán
alkatrészeket is.
Ha netán valaki tudná ügyemet előremozdítani,az kérem jelezzen felém.
(06209530562)

Előre is köszönöm!

kgw0eik66

Töltsd le tőlem a gépkönyvet.

t3ngeetiw

Üdv!
Rendben,megnézem rögvest.
Köszönöm!

bcj5gbmk4

Sziasztok,
Valaki tudja esetleg, hogy a képen látható maró főorsóból hogyan lehet kiszedni a patront?
Behúzószár nincs benne, a felső csavart leszedtem, de semmi. Belenéztem a főorsóba, de ott sem láttam semmit.....
Köszi!

vjcfe7dk3

Menetes behúzószár való hozzá. Ha, nincs készíteni kell egyet! Üdv!

bcj5gbmk4

Ezzel egyet értek, csak nekem az nem tiszta, hogyha nincs benne behúzószár, miért nem jön ki a patron?

vjcfe7dk3

Fogja a kúp, jó esetben! Mikor lett beletéve a szerszám? Üdv!

vjcfe7dk3

Petróleum bele felülről, némi ázás után megfelelő átmérőjű rúddal felülről kiütni!Ha, megfogott netán a szerszám, akkor összerágodott, az fogja. Ne így legyen! Üdv!

vjcfe7dk3

megfogott= megforgott
elnézést!

bcj5gbmk4

Köszi! Megpróbálom. Csak eddig nem nagyon akartam ütöhetni.
Neked esetleg ilyen géped van? Ha igen, lenne még pár kérdésem.

vjcfe7dk3

bcj5gbmk4

Ohhhh nagyon szuper!
Holnap rádcsörögnék, ha nem zavarok.