Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

0g8wwjugu

Amire még nem sikerült rájönnöm, az a tokmány menettípusa. A menet belső átmérője (minor diameter) 28.8, a menetemelkedése 2.5-es.
Gondolom, a németek már a háború előtt is DIN-es metrikus meneteket használtak, de a metrikus finommeneteknél M30-M32 méretben nem szabvány a 2.5-es emelkedés, és méretre is valahol a kettő között van. Ha mégis inches, akkor a legközelebb a 10 TPI-s UNS 1 1/4-eshez van, de annak se pontosan ekkora a mérete. Lehet, hogy valami egészen elvarázsolt típusú?

revbc96fi

vjcfe7dk3

Szia!
Nézz körül itt: https://www.gewinde-normen.de/ !
Hátha megtalálod a választ!

Üdv!

0g8wwjugu

Köszi, itt tényleg minden van, körülnézek. Üdv., Zs.

837pzgjm7

Valakinek Győr-Sopron megyében?
magyar OSZLPOS

Ha működik jó vétel (szerintem).

8irerv4i

Satuval ? Biztosan megéri !

0kae5n7g

Sziasztok,

Hozzám került egy magyar köszörű. Tudna valaki segíteni a bekötésben?

Köszi

8irerv4i

Sima 3 fázisúnak néz ki .
Az a kérdés mi a csoki ?  Nekem gyanús hogy csillagpont lesz .
De nem látszik a képen ,hogy egy helyre vannak e kötve ,drótok .

zadtvxh38

Nekem is van ugyanilyen köszörűm (ha jól látom) 6-vzeték jön ki a motorból. Én felraktam egy kapocsdeknit oda belülre , ugyanúgy mintha egy normál villanymotor lenne. így már be lehet kötni csillagba is meg deltába is , ki hogy szeretné.
Nekem mindkettőre van példa , tökéletesen működnek.

zadtvxh38

Na ezt Gábornak akartam írni , nekem ami deltába van kötve az 1x230 V-os frekiváltóról megy.

0kae5n7g

Köszi mindenkinek.
Igen egy pontba mennek. Ha egy fázisára akarom kötni, akkor deltaban kondival mehet? Mekkora kondi kell?

zadtvxh38

Ha csak simán egy fázisra akarod kötni , abban nem tudok segíteni, de én nem is ajánlom. Tudomásom szerint a motor a teljesítmény nagy részét el fogja veszíteni , ha ez igaz akkor már nem sok marad, azzal meg nem nagyon lehet köszörülni.

0kae5n7g

Tudom hogy gyengül, csak ahol akarom használni csak egy fázis van. Nekem furók is vannak egy fázisra kötve, gyengebbek, de bőven használhatóak.

t5jvxzhgc

IdézHa egy fázisára akarom kötni, akkor deltaban kondival mehet?

Igen mehet, az alábbiak figyelembevételével.

0kae5n7g

Köszönöm. Múltkor de kerestem ezt. Mi a könyv címe?