Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

zsolt123

Amire még nem sikerült rájönnöm, az a tokmány menettípusa. A menet belső átmérője (minor diameter) 28.8, a menetemelkedése 2.5-es.
Gondolom, a németek már a háború előtt is DIN-es metrikus meneteket használtak, de a metrikus finommeneteknél M30-M32 méretben nem szabvány a 2.5-es emelkedés, és méretre is valahol a kettő között van. Ha mégis inches, akkor a legközelebb a 10 TPI-s UNS 1 1/4-eshez van, de annak se pontosan ekkora a mérete. Lehet, hogy valami egészen elvarázsolt típusú?
villamosmérnök, rendszergazda, hobby CNC-s

farkasl

Gyula65

Szia!
Nézz körül itt: https://www.gewinde-normen.de/ !
Hátha megtalálod a választ!

Üdv!

zsolt123

Köszi, itt tényleg minden van, körülnézek. Üdv., Zs.
villamosmérnök, rendszergazda, hobby CNC-s

TROMF22

Valakinek Győr-Sopron megyében?
magyar OSZLPOS

Ha működik jó vétel (szerintem).

jani300

Satuval ? Biztosan megéri !

Tari Gábor

Sziasztok,

Hozzám került egy magyar köszörű. Tudna valaki segíteni a bekötésben?

Köszi

jani300

Sima 3 fázisúnak néz ki .
Az a kérdés mi a csoki ?  Nekem gyanús hogy csillagpont lesz .
De nem látszik a képen ,hogy egy helyre vannak e kötve ,drótok .

sarktibsi

Nekem is van ugyanilyen köszörűm (ha jól látom) 6-vzeték jön ki a motorból. Én felraktam egy kapocsdeknit oda belülre , ugyanúgy mintha egy normál villanymotor lenne. így már be lehet kötni csillagba is meg deltába is , ki hogy szeretné.
Nekem mindkettőre van példa , tökéletesen működnek.

sarktibsi

Na ezt Gábornak akartam írni , nekem ami deltába van kötve az 1x230 V-os frekiváltóról megy.

Tari Gábor

Köszi mindenkinek.
Igen egy pontba mennek. Ha egy fázisára akarom kötni, akkor deltaban kondival mehet? Mekkora kondi kell?

sarktibsi

Ha csak simán egy fázisra akarod kötni , abban nem tudok segíteni, de én nem is ajánlom. Tudomásom szerint a motor a teljesítmény nagy részét el fogja veszíteni , ha ez igaz akkor már nem sok marad, azzal meg nem nagyon lehet köszörülni.

Tari Gábor

Tudom hogy gyengül, csak ahol akarom használni csak egy fázis van. Nekem furók is vannak egy fázisra kötve, gyengebbek, de bőven használhatóak.

PSoft

IdézHa egy fázisára akarom kötni, akkor deltaban kondival mehet?

Igen mehet, az alábbiak figyelembevételével.

Tari Gábor

Köszönöm. Múltkor de kerestem ezt. Mi a könyv címe?