Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

gk6nzg8h4

Megszoktam már. Valami iskolát csak el kellett végezzek, hogy ki tudjam fizetni a számlákat.
 Ha élelmiszeripari lennék akkor még nagyobb hátrányból kellene felzárkózzak.

Visszatérve írtad, hogy a magyar csőmenetvágóval nem lehet visszafelé menni.
Ki kell engedni a pofákat és előrefelé tekern, vagy csak kiengedni és levenni?
 Mi történik ha hátrafelé tekeri az ember?

Vetesi75

Az alászoruló forgács lecsorbítja a vágóélt. Fellazítani és úgy rémlik, előre, tovább forgatva szét fog nyílni, hogy levehető lesz. Nem használom, magamnak esztergálni szoktam a csőmenetet.

KoLa

Pittler-fej a neve, önkioldó menetmetsző, nekem is van esztergához való, a kézi változatát a vizesek és a gázosok használják, nekem nincs olyanom, de biztosan ki kell engedni mert, az élgeometria nem engedi a visszaforgatást.

KoLa

A mai dundi spray, tök ugyanaz mint a régi.

jani300

Gépre való a múlt  héten szegődött  mellém kettő is  , kicsik . Egyiknek vannak  csak  pofái . A Kisebb vödör dörzsárat nem is említem .
Nagyobbak régóta  vannak ,majd valaki kidobja  őket ,én még mindig nem  adok el semmit  .
kerepes is van  több , de a kínait használtam .

Vetesi75

A Pittler-fejet rugó ellenében felhúzod, ráhajtod a vasra és mikor vissza húzod (vagy a szán ütközőre megáll és a metsző tovább jár), akkor kiold. A kerepes metsző nem old ki, azt kulcsolni kell előtte.

Robika37

Igen ezt írtam először...

Scythian

Üdv Urak!

Keresek olyan fórumtársat, aki került már közelebbi kapcsolatba Cugir FU36 marógéppel. Ha kérhetem, akkor privátban, hogy kapjak értesítést. Köszönettel
Toni

heq5

Tisztelt Fórumlakók,

A képeken látható géphez keresek műszaki leírást, gépkönyvet, hátha akad valakinek valami ötlete.

Üdv:farkaslaci

RogerCo

Sziasztok,
Valakinek nem ismerős ez a vésőfej?
Ehhez keresnék behajtó fogaskereket, vagy méreteket a legyártatásához.
Nem tudok róla semmit, hagyatékból maradt rám :(
Tippem szerint Strigon ME1000-hez lehetett.
Köszi:
Roger

RogerCo

A képeket, persze elrontottam :(

RogerCo

Annyi már kiderült, hogy ferdefogazású kell bele.

Csuhás

Vegyél egy nyers fogaskeret vagy akár fogaskerék párt és simán szereld be. Géphez illeszkedő kúpot nem nagy ügy esztergálni, és akár a reteszt is kihagyhatod az érintő felületbe tengelyirányban befúrt hernyóvarral.

RogerCo

Köszönöm,
Úgy néz ki sikerült szereznem, jövő héten kiderül, ha ideért ;)
beszámolok majd.

RogerCo

Sziasztok,
Filc (nemez) tömítést hogy a legcélszerűbb vágni?
Vettem ilyen filc lapot. De a csapágyboltban az eladó a sima egyenes vágással is megküzdött frissen berakott tapétavágó kés betéttel. Vagy 3x húzta át erősen rányomva, a végén ollóval "vágta"

szóval kéredzeném mi a praktikája, ha kör alakú tömítést kellene ebből kivágnom?

Köszönöm:
Roger