Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

bundyland

Ebben sajnos nincs furat, pontosabban van de használva is van.
pl. a főorsó végén van az anya amivel ellent lehet tartani a patron meghúzásakor, oldásakor.

bundyland

Egyenlőre hagyom mert teljesen jó így és van is vagy 25db jó állapotú patronom hozzá, addig kocogtatom finoman, nem tragédia csak kíváncsi voltam hogy vajon ezt eredetileg is így találták e ki.

KoLa

Én úgy tudom hogy ritka az olyan patron ami ha,nem a helyére van behúzatva akkor is fut.
A gyártás akár milyen minőségi,a patron mindig kényszerítve van az edzési feszültségek ellen.
Nem találtam még videót róla de, úgy látszik hogy a sliccelések nincsenek kifuttatva gyártáskor, aztán edzés, hőkezelés,köszörülés, majd átvágása az összetartó részeknek.
Ezek után már nem marad szabályos a patron szerintem.
Visszafelé nem működik, csak hobbi szinten.
Érdemesebb etalont készíteni és azzal tesztelni a kúpszöget ami éppen van.

bundyland

Sziasztok !

Boldog új évet mindenkinek!

A kérdésem az lenne hogy tudja e valaki PONTOSAN hogy a képen bekarikázott 3 állású kapcsolónak melyik állásban mi a funkciója. Ruhla FUW200/1

Előre is köszönöm!

fektiforg

FUW 250/IV -en is volt ilyen kapcsoló, ha jól emlékszem...

Első állás ( cikcakkvonal ) előtolás-gyorsjáratos üzemmód, ahogy egy marógép általában működik.

Második állás (körbe nyilak) ciklus üzemmód, fő orsó indításra
(bal felsősarok nyomógombja) elindul egy ciklus, lépései- elindul a fő orsó, majd elindul az előtolás, (az előre beállított előtolás kapcsolókar irányába)  megy előtolással ütköző kapcsolóig, amikor eléri irányt vált, vissza jár gyorsjárattal a másik irányú ütköző kapcsolóig, leáll a mozgás és a fő orsó.  Fő orsó start gomb újbóli megnyomására újra végbemegy a ciklus. Mire jó ?  
Pl osztófejes fogaskerék marás.
Fő orsó start, osztás, fő orsó start , osztás, fő orsó start , osztás...

Harmadik állas - csak a fő orsó  ki- be működik (előtolás nem megy)

bundyland

kmil

Sziasztok,

Kis esztergám jól viselkedett 2023-ban, ezért karácsonyra (igaz, most került fel rá) kapott forgácsvédőt, és egy menetórát. Így már nem lesz az atya Úr Isten is forgácsos. Új lámpát is építek bele hamarosan.

f665jp3yu

Szia!
Megkérdezhetem, hogy a menetórát honnan lehet beszerezni?

kmil

Elég ritkán lehet találni. Apróhirdetésben volt a marketen.

fakukac

Sziasztok!

Rákosi M1 marógép gépkönyve nincs véletlenül valakinek?
Köszönöm!

jani300

[#t201p11215#]

No , az említett hozzászóláshoz egy kép .
Amiről írtam az pont látszik , a putri , hát az putri ....

7ng7ui4ik

Csuhás gyüjteményben benne van:

http://data.hu/get/9208395/RkosiM1gpknyv.pdf
http://data.hu/get/9208396/RkosiM1elektromos.pdf

Nekem is ilyen gépem van ha gondolod írj ha kell valami.

jani300

Most drótkefélgetem ezt a "fedőlapos" kiesztergálófejet .
50 es meredekkúpja van .
Lötyög benne a mozgó fej .
Gondolom megerőltették .
Lehet ezen javítani vajon valahogyan ?
Most nem lehet ez akkora gond egy lemezcsík is lehet megoldás , de hátha ismeri valaki .
Szét is fogom szedni ,talán még ma .

KoLa

Ezt csak úgy simán tedd vissza az ócskavasak közé!
Ma már, max, csak fújd le VD-40-el. [#law]

jani300

Kb 3 hónapja ez még fényes volt .
Nem tudod elvenni a kedvem  :)
Ma 0,5 fok volt nálam a műhelyben ..