Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Mennyire áll ki a patron eleje az anyából?
József

bundyland

Ha lecsavarom az anyát akkor az alsó rész és a felső kúposból talán 5mm.

KoLa

Ne félj tőle! nem azt írtam hogy 5 kilós kalapáccsal üsd meg :)
Most gondolj bele egy főorsó csapágy milyen terhelésekre van tervezve, egy ilyen koppintás alapterhelés alatti, persze minden koppintás után nem árt fordítani a főorsón pár fokot.
Vagy, vegyél rendes ER32-es befogót hozzá patronkészlettel.

TBS-TEAM

Ha fel van csavarva az anya, mennyi áll ki a patronból.
Elfér egy seeger gyürű?

József

bundyland

Hát azt nem tudom(pincében a gép), de azért az összes patronba nem raknék hornyot. De amúgy max 1-2mm-t lóghat ki sztm.

bundyland

Ja persze nagyon finoman kocogtattam, nem is a főorsót féltettem hanem a patront.
Vennék én er patront csakhát akkor új főorsó kéne. :-(

TBS-TEAM

Akkor kivevő szerszámot kell készíteni hozzá.
József

bundyland

Na majd ezeken gondolkodom, első körben csak azt szerettem volna tudni hogy van e valami triviális módja amire még nem jöttem rá.

KoLa

Ez a patron a főorsó kúpba van felhúzva???
Akkor felülről kell kiütni!

TBS-TEAM

Az lenne a nyerő ha cső lenne a főorsó.
József

KoLa

[#eljen]
Ritka a furat nélküli ilyen nagyobb gépen, mint ami látszik a fotón!

designr

Ez csak pár tizeddel tér el az ER32 patrontól.
Én patron hiányában kiórázva felfogattam az esztergára és CBN késsel átesztergáltam ER32-re.
Egy minőségi patronhoz hozzáóráztam a keziszánt..

KoLa

Egy minőségi patronhoz hogyan kell hozzáórázni? érdekelne a folyamat!

Csuhás

Pl kiórázol egy patronnál pár tizeddel nagyobb csapot, vagy valami vasdarabból esztergálsz egyet, majd ráhúzod a patront, ami szépen ráfeszül. Ezután már végig tapinthatod a kúp palástját a szán beállításához.

svejk

Igen ez így egyszerű, de fontos hogy az óra biztosan a késmagasságon pásztázzon.