Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

bundyland

Az azért is jó lehet mert nekem is van pl. 40 es kúpos befogóm aminek nincs a végét a csöcs rész pl.SK40 befogó és oda meg nem ér be az NT40/ISO40 behúzószáram, ezért mindig rendelgetek  ilyen menetes végeket.

Vetesi75

Ennek a direkt adapternek annyi a szépséghibája, hogy a meredekkúp és a morsekúp más behúzóerőt igényel. Ami a 40-esnek elég, az a MK4-nek már sok és előfordulhat, hogy az adapter és a szerszám közötti kapcsolat "véglegessé" válik. Ezért ajánlottam a független behúzócsavarosat - ott a meredekkúpos átalakítóban van elrejtve egy külön behúzócsavar és így a kétféle behúzóerő igény kielégíthető.

bundyland

KoLa

Mostanában készítettem a marógépemhez pneumatikus szerszámcserélőt, kellet tudnom a tányérrugók előfeszítését.
A Haas oldalán a 4-es kúphoz kb 500kg a húzóerő.
Ez jó lesz a morse-hoz is.
Készítettem egy ilyen hosszú szárú behúzógombát mint amit bundyland mutat, igaz 3-as morse-hoz van, de jó, és szerelhető maradt.

355xp9cig

Üdv urak! Keresek kis Rákosi M1 marógéphez vertikálfejet grendával.Aki esetleg tud hívjon 06 30 473 2843.Köszi.

d6i9g5pbs

Szia  sikerült szerezned SZIM MSN500  hoz gépkönyvet???,

musicfisch

Kedves Mesterek!
Faipari megmunkáláshoz szeretnék egytengelyes (z-tengely) vezérlést kialakítani, orsó pontos mozgatásához, fordulatszám szabályozáshoz. A költségek korlátozottak. Előre is köszönöm a segítséget. Az ötlet innen:
https://www.youtube.com/watch?v=h1YdTMbWuDo&ab_channel=%EC%9A%B0%EB%93%9C%EB%A1%9C%EC%9D%B4%ED%98%84WoodroLeeHyun%EB%AA%A9%EA%B3%B5TV

brib5yxh

brib5yxh

HA nem űtnek simán befogod (aszem menetes azza kel behuzatni...

brib5yxh

4iguntur

ELADÓ ÚJSZERŰ (középről két felé nyíló) 125-ÖS GÉPSATU
ÁR:69.000.-

jani300

Ezt nem a legjobb helyre írtad .
Írhatod az adok-veszekbe is ,látom kivan töltve az adatlapod ........

bundyland

Sziasztok !

Van egy ilyen gyorsfejem a képen látható patronnal.
Az lenne a kérdésem hogy ezt a patron típust hogy lehet normálisan kiszedni a főorsóból használat után ?

Elöre is köszi

KoLa

Ha kilazítottad, ott tövön koppintsál rá egy alu rúddal a befogott szerszámra.

bundyland

Bevallom féltem hogy ez lesz a megoldás. :-) Én eddig a patronra ütöttem finoman egy alu darab közbeiktatásával, de vérzett a szívem minden koppintásnál.
De akkor ezek szerint nincs jobb.