Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

kisssandor

Sziasztok,
Deckel fp2 marógéphez keresek gépkönyvet. Van valakinek ilyen gépe?

kmil

Sziasztok,
Valaki tudna képet küldeni, illetve furat átmérőt mondani E3N cserekerék oldani emelési pontról? Gépkönyvben hivatkozás van rá, de nem igazán tudom hogyan néz az ott ki.
Elvileg hamarosan kellene szállítanom egyet, és nem szeretnék a helyszínen meglepődni.
Előre is köszi!

y0krr2ve5

Sziasztok.

Új vagyok a forumon és rögtön a segítségeteket kérném. Birtokomban van egy STRIGON MU-1000 maró. Már minden működik rajta, viszont a vertikál fejjel elakadtam. A benne lévő kúpfogaskerékpár sajnos látott már szebb napokat is. Van valakinek valami használható ötlete hogy honnan tudnék bele fogaskerékpárt szerezni, vagy gyártatni vagy bármi? Illetve ha valakinek már volt ezzel problémája, hogyan oldotta meg?

Válaszaitokat előre is köszönöm,

Üdvözlettel: Ádám

Tari Gábor

Szia, szerintem vannak itt többen akik fejből megmondják, de ha nem, akkor mwgnézem neked, csak küld el hogy pontosan mire gondolsz.

bundyland

Sziasztok !

Van egy jópár iyen új maróm. Hogy lehet ezt biztonságosan befogni iso40-be. Eladni eladnám, de azt az összeget nem kapom meg mint amit nekem ér ha tudnám használni.

Vetesi75

A szegnyereg felöli végén van furat (műanyag dugóval takarva). Az orsóház irányából a cserekerék-dekni alatt 2db emelőszem található (,ha benne van). Ha daruzzátok a kétágú lánc és/vagy az emelőheveder lesz a barátotok - láncot "párnázni" vigyetek fát, rongyot, mert másképp lecsikarja a festéket. Méreteket sajnos fejből nem tudom - most nincs a közelemben E3N.

Vetesi75

Létezik - bár ritka - független behúzócsavaros ISO40-MK4 átalakító alaptest. (Nem a kedvencünk, mert nagyon megnöveli a szerszámkinyúlást - kb. +150mm...)

bundyland

Igen , gondolkoztam közbe, sok megoldás nem lehet, igazán jó sehogy se lesz, lehet inkább eladom őket. :-(
Még az lehetne hogy a behúzószár a marót húzza és az húzza be a iso40 mk4 átalakítót is, de azt csinálni kell.

svejk

Esztergáld le hengeresre  majd vágd kellő hosszúra és akkor patronosba be tudod fogni.
Persze csak ha tényleg bagot akarnak érte adni.

bundyland

Hát ezt inkább kihagynám, megpróbálom inkább eladni mert akinek ilyen gépe van hátha jobban tudja használni.

Csuhás

Ha sok ilyen maród van akkor kell egyszer gyártani egy univerzális behúzó szárat ( Nagy szilárdságú menetes szárból a legegyszerűbb ), ami a szűkítővel együtt behúzza a szerszámot a kúpba. ( Nekem is van mert vegyesen használok iso40 bt40 sk40 kúpokat és nagy ritkán még morse kúpost is. )

fy9k4amuy

Szia!

Én már láttam valami szerszámkereskedő weboldalán gyári köszörült ilyen  "direkt adaptert", ami belemegy félig az iso kúpba, és belemegy a morse a közepébe. Olyasmi, mint a direkt patron, csak ez nincs felvágva.

Ilyesmi: https://www.e-darmet.pl/tuleja-redukcyjna-iso40-morse-mk4-43-mm-zm-kolno-typ-1655-id-8427.html

bundyland

Nem csak ilyen van különböző morse méretben vannak, így kéne vagy 4 adapter. Egyenlőre megpróbálom eladni egyben, úgy barátibb az ára is.

bundyland

Igen ilyesmiben gondolkodtam én is csak több méret van annyit azért nem vennék, hátha elmegy így. És a marógéphez is kéne másfajta behúzó szárakat csinálni.

Csuhás

Nálam van egy behúzószár, felül hollandi anyával, hogy a hossz állítható legyen, és ki is tudja tolni a szerszámot. Alul vagy a M16 menet, vagy rátekerhető menetes átalakító van a kisebb morse kúpokhoz.