Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

KoLa

svejk

Félreértetted, a Bangood-osba lenne jó belekukkantani, hogy biztos olyan-e amilyet szeretnék.

svejk

De úgy látom amit szétszedett az is olyan mint amilyet keresek.

svejk

No, még majd kiderül ez a megoldás nem is direkt a lelökéshez van.
No de hát ez egy Isten adta lehetőség, vétek lenne nem élni vele!!!
(még ha hézagolni is kell az adott tengely kúpjához)

KoLa

A napokban szedtem szét egy BT40-es változatot, az is elviekben ugyanez, ezé gondoltam.

dezs

Sziasztok,

Tanácsot szeretnék kérni alumínium marással kapcsolatban.
AlMgSi05 lemezbe szeretnék tükörsima falú és aljú zsákfuratokat készíteni. Átmérő 8 mm, mélység 2 mm. Megmunkálás után kemény elox kerül a felületre.
CNC-n 3-as ujjmaróval pocsék felületet kaptam. Kicsit utánanézve az alumínium tükörsimára polírozásának, azt találtam, hogy gyémánt szerszámmal kell megmunkálni a felületet, és utána polírozni papírral és pasztával. Zsákfuratoknál nem lenne termelékeny a polírozgatás, szeretném egy menetben szép simára megmunkálni, hátha megfelel a célra.
Van tapasztalata valakinek gyémánt ujjmaróval? Esetleg tudtok beszerzési forrást?
Nem baj, ha drága, csak ne törjön :)

ywathzay

Szerintem ez így megoldhatatlan. A marás nyomai lehetnek simák, de láthatatlanok.... szerintem nem. Esetleg egy utolsó leheletfinom fogásvétel a végén tűéles szerszámmal, majd szárazjeges "szemcseszórással" eltüntetni/ simítani a látható felületet. Talán.

Vetesi75

"azt találtam, hogy gyémánt szerszámmal kell megmunkálni a felületet,"
Tartok tőle, hogy az a gyémántszerszám, nem olyan jellegű felületek és anyag megmunkálására alkalmas, amire neked szükséged lenne. Amire gondolhatsz, pl. "SARA Dia+" sorozat elsősorban grafithoz való - lehet, hogy alura is használható (nem ajánlják), de nagyon nem hobby árkategória.

Rabb Ferenc

Miért kell tükörsimának lennie ha utána eloxálva lesz? Attól úgyis bemattul már az első lépésként alkalmazott lúgos maratás során.

ab

PKD lapkassal 2004 kornyeken martam hasonlot. Amire emlekszem, hogy nagyon magas elotolas mellett 35.000f/p tortent a megmunkalas. A szerszamokat valogatni kellett. Mikroszkop alatt a kisse csipkezett elueket ki lehetett szurni. Levegos fujas volt. Gyartot biztosan talalsz tobbet. Anno a hun-tools-tol vasaroltam.
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

bundyland

Sziasztok !

Szétszedtem a gyalugépem (Strigon GH400U) kos részét takarítás miatt és feltűnt hogy a csúszófelület
mintha bakelit lenne(betét). Az lenne a kérdésem hogy ez lehet e gyári mert nem úgy néz ki mintha valaki tákolta volna, de nem hallottam még ilyenről gyárilag. És még az eredeti festés is ráfut szóval úgy tűnik mintha gyári lenne.

6mrgeizbx

Azt nem tudom hogy gyári-e , régen (>25 éve) a tanműhelyben ilyet szedtünk szét- meg össze , és pont ilyen textilbakelit volt benne...

Gyula65

Szia!
Esztergagépeken szokták a csúszófelületeket 4-6 mm-es textilbakelittal javítani.Lehet, hogy gyári, bár a gépkönyve nem utal rá!
Üdv!

bundyland

Akkor legalább azt tudom hogy nem egyedi.

bundyland

Igen a gépkönyben nem említi külön, csak nem utólagos munkának tűnik.