Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

ywathzay

A kép szerint tévedtem, már csak az a feladata, hogy találjon hozzá. Amúgy az öszvér megoldásokat ilyen gépek esetében nem találom egyszerűnek, és jó ötletnek. De ez csak az én véleményem.

Gamos

Itt vannak a képek. Hát rend az nincs, de ez van.

iyif9uu6h

Ez nem egy me1000 gépre való marófej véletlenül ?

Gamos

Azt nem tudom , így vettem anno.

e4vvbfxw

e4vvbfxw

A marógép önmagában nem sokat ér, a kiegészítőkben rejlik a lényeg, hogy mit kaptál hozzá.

kisssandor

A marógép többet ér mint a tartozékok. Össze lehet szedegetni hozzá mindent. Egy satu és egy patronos befogó indulásnak már elég lehet.

jani300

[#t19p125317#]
Érdeklődésre linkeltem ide , talán a témába is vág .
Esetlegesen lehet véleményezni is (szapulhatják a fórumtársak )
Ez egy hasonló gépen volt ,de fent a keresztgerendán .

iyif9uu6h

70000-ért van jofogáson egyetemes fej me1000-hez. Mondjuk jó drágán adják. Viszont esélyes, hogy ugyanugy felszerelhető, mint az a fej, ami Gamos Úr gépén van.

https://www.jofogas.hu/budapest/Strigon_ME1000_marogep_egyetemes_fej_vertikalfej_117943070.htm

sufnituning

Na ez a sinus fej és nem drága

7cim5mm0

Ha ez drága, akkor nincs mese, kell egyet készíteni... :)

iyif9uu6h

Urak, az, hogy valami drága, vagy nem drága, eléggé szubjektív.

Szerintem drága. Utoljára, amikor vertikálfejet vettem, az 130.000 volt. Ugyan hiányzott róla egy csapágyház, és egy-két fogaskerék, de a marógép még rajta volt :)

szucst

Sziasztok,

Drága, nem drága, meg kell próbálni csinálni hasonlót és kiderülnek dolgok...hobbyra drága, müködő üzemben egy meló visszahozza az árát.

Javítani is egyszerűbb ha muszáj szerintem, mint újat alkotni.

Jelen esetben mivel tök mindegy milyen idegen fejet kell felgyógyítani a gépre, a felhasználási körülmények, megmunkálható magasság, mi-, mennyiért van a piacon határozzák meg a dolgot.
Szvsz ha a leguniverzálisabbat szeretnénk, akkor a Jani által hirdetett fúrófunkciós szinuszfej a nyerő(árban is...), Ha a talpa is megvan akkor végképp nyert ügyed van. Ennek egy nagy hátránya van: nagy a fej lelógása, csökkenti a megmunkálható magasságot.

Más kérdés h horizontként is meg lehet a túlnyomó többségét csinálni a feladatoknak ezeken a gépeken.

7cim5mm0

Valóban.
Ha "játszani" kell, akkor drága. :)

Az más kérdés, hogy kohószökevény gépeket lehet venni olcsón. De azokért nem is szabad komolyabb pénzt adni.

PSoft

Úgy tíz éve lehet, hogy a Strigonom vertikál(nem a sinus) fejében tönkrement a kúpkerék páros.
Hosszas keresgélés után találtam eredeti -elfekvő raktári készletből- kerék párost.
Negyvenet kértek érte.
Kifizettem, hozta a postás, összeraktam, örültem.