Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

A jobboldalihoz van szerencsém napi szinten: A "lehúzó" pofa miatt nem pozicionál pontosan (0.1-en belüli szórás, szennyeződésre nagyon érzékeny)- a pofát berögzítve meg kiemelésre hajlamos (kopástól függően, újkorában szinte semmit). Tömbből való kifejtéshez jól használható, igényes, köszörült kivitel. A nyomóorsós konstrukcióknál jellemző összes tulajdonsággal rendelkezik, a rövid orsó miatt a merevsége is jó. Ha párban akarod használni, akkor párban is érdemes rendelni. (Melóhelyemen a különböző időpontokban vásárolt "azonosak" között van "kakukktojás" is, ami nem párosítható a többivel. Későn vettük észre... :( )

36u2gxpt3

A jobbost tudom ajánlani, az előttem hozzászóló leírt róla mindent, ezek mellett tudsz hozzá marni puha pofát ha esetleg olyat akarsz megfogni.
A balost is használjuk, mi huzalszikrán és tömbszikrán főleg, viszonylag kicsi és a szorítóereje sem olyan iszonyatos, viszont nagyon precíz kis cucc.

ab

Tudnál fényképet csatolni, hogyan alkalmazzátok a puha pofákat (értem ezalatt a rögzítésüket)? Köszönöm!
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

Vetesi75

Itt van kép: itt.. Az "alap" pofákon felül vannak menetes furatok, ahova a rátét pofák (egyedi puha pofák is) csavarozhatóak. A fix pofa oldalsó furatát pl. oldalütközőhöz szánták, de rögzíthető hozzá egyedi alacsony betét vagy alátét, stb is.

000000000

A jobboldali egyszerű csavaros, a baloldali pedig lefelé nyomja a mozgó pofát és ezért a munkadarabot jobban fogja le és nem emeli. Nekem van mind a két fajta de a baloldali a jobb, azt ajánlom. Viszont ha kettőt kell venni jobb ha egyforma kettőt veszel mert azokat könnyen lehet párosítani. A baloldalit lehet 90 fokon az oldalára fordítva is használni.

e0hbmgnkf

Cugír fu 25 marógéphez keresek magyar nyelvű gépkönyvet. PDF-ben is jó. Árát megbeszéljük.

d6i9g5pbs

Üdv tagok  segítséget kérek adott egy Lengyel marógép  és  ki kellene vennem az előtolás áttétel részét...hogyan tudom kivenni  derékszög  a csatlakozás a két konzol között.. az első képen levőt kell kivennem..rajz is érdekel róla a gép típúsa FWC25

kmil

Sziasztok,
Ha esetleg valakinek van Strigon GH560-as gyalugépe, megírná, hogy mekkora furatok vannak a gép talpán, amit emelésre lehet használni?
Köszi!

ysc3kmx9v

Az én ilyen gyalugépemen 40mm-nél nagyobb öntött fúrat van (43mm mértem),a 40-es köracél vígan belemegy.A négy furatról van szó,amin a keresztül dugott rúd anyaggal emelhető a gép.

kmil

Hű, nagyon köszi az infót! Igen, nekem is emelnem kellene majd.
Szép méretes furatok. Sokkal kisebbre számítottam.

Gyula65

Rabb Ferenc

jani300

Ezt árulnám ,nem tudom melyik gépbe való lehet ,90 a furata ha igaz .

sufnituning

Furat átmérő (d): 90mm
Külső átmérő (D): 140mm
Szélesség (B): 37mm
Csapágy súlya: 1.95 kg
Csapágy főcsoport: NN
Csapágy alcsoport: 3018

drehás