Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

svejk

"Más kérdés h horizontként is meg lehet a túlnyomó többségét csinálni a feladatoknak ezeken a gépeken."

Nem utolsó sorban sokkal stabilabb is így minden, csak hát nehéz ráállnia az ember agyának a vertikál után. :)

ywathzay

Tudja-e valaki, hogy a Strigon marógépek sebességváltóját ki lehet venni, nagyobb szerelés nélkül? Oldalra kijön egyéb bontás nélkül?

6rk75uezn

Hát mit értünk nagyobb szerelés alatt.
Az sem mindegy hogy melyik tipus vagy egyetemes vagy a függőleges.
Me250 est tekintve nem egy félórás dolog,kihúzni a vizszintes orsót,olajzást kibányászni stb stb

e4vvbfxw

Nyilván alap a marógép, ez igaz, dehogy használni is tudd kell a sok apróság.

A patronkészlet sem mind1, főleg ha nincs még vertikálfej.

Satu sem mind1.

Kelleni fog sok minden mire hobbyra is használni lehet, főleg ha az alapgép csupán célgépként üzemelt a termelésben.

iyif9uu6h

Hátulról van egy ékszíjas behajtás a váltóra, azt ki kell szedni először. Egyfajta csapos tengelykapcsolóval csaltlakozik a váltóra. Utána elvileg kijön a váltó oldalra.

Az olajcsöveket nem árt előtte megnézni, lehet, hogy ki kell kötni párat.

gabi

sziasztok
Az Ö videoikon csak horizontál gépen készít dolgokat.
https://youtu.be/-55cbSUWSho

kisssandor

Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Arra gondoltam, hogy a marógépet nem veheted meg apránként részletekben, a tartozékokat, szerszámokat meg igen.

szucst

Szervusztok,

Régebben volt már téma, és valaki linkelte is, de nem találom: spéci szennylehúzók csúszófelületekhez, többféle profil, és talán a forgalmazó/gyártó cég pl a fecskefarok komplett körvonalára is ki tudta alakítani a szennylehúzót.
Ha valakinek megvan a link vagy tud hasonlót, kérem ossza meg!
Köszönöm.
Üdv.: Tamás

svejk

Ezek gyakorlatilag megfizethetetlenek, de van egy Békéscsaba mellett levő cég akik még esetleg, bár ők azt hiszem csak 1 féle profillal dolgoznak.
Megkeresem később.

svejk

Ők azok, de inkább csak nagyobb pályavédőket gyártanak.

svejk

Kisebb szennylehúzókkal meg valami hobby műgyantást kellene megtalálni, biztos van olyan önthető anyag ami megfelelne a célnak, még ha nem is bírna ki annyit mint a gyári.

Lacibácsi

Magamra ismertem, én írtam róla annak idején. Használom is, jól bírja a strapát:

[#t269p288#]

Szalai György

[#t269p292#]
"vagy nyomigázni"

szucst

Köszönöm mindenkinek a segítséget, így már boldogulok!

Tari Gábor

Sziasutok,

Szeretnék egy kicsit komolybb satut venni (lehet hogy kettő egyformát)
Hagyományos gépen használnám. Olyant szeretnék, ami meghúzásánál nem emel a darabon. A képen láthaó típusok használhatóságában mi a különbség (azonos pofaszélességnél)? Ha valaki tud javasolni megfizethető árút, illetve bármilyen támpontot szívesen veszek.

Köszi