Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

jani300

Ha tudsz húsz darabot amiben csak a fogaskerék sérült ,mind megveszem azon az áron .
Sőt ha SK 40 es a kúpja azokra még ráteszek 20 forintot kilónként :)
De most komolyan , elhozom ezt és ráteszem a szerszámmaróra csak az orsó részét !
Volt itt hirdetve az orosz szerszámmaróra való fej ,csak sosincs készpénzem , de most van , de biztosan nem sokáig :)

jani300

Látom eltűnt a kép ,remélem nem sértettem senki érdekeit .
A net dobta innét a fórumról .
De nem gond ,van egy üres tizen éve ,lefényképezem akkor azt .
Elnézést hogy belinkeltem egy régi hozzászólást !

szucst

Nem tudok ilyet, nem üzletelek, csak a saját sz@rjaim kapcsán van lehetőségem elég mélyen belemászni mindig...
De fenntartom, amiről hamar látszik hogy zűrös, nagyon nem szabad belekezdeni, nagyon sok meló, és nem biztos hogy bármire is jó lesz...

Ha kell, még a pár éve tőled vett tényleg hibátlan belű sk 40 es vertikál itt porosodik, idő hiányában nem került a "helyére" alig 110kg, ha rá mered akasztani a maródra beszéljünk!

jani300

Legalább három hibátlant eladtam már .
Ez melyik ?
110 kiló az az UF 221 lehetne , de lenne mire akasztani ,de azon van rávaló ,nagyobb :)
Az SK 40 viszont az a két kisebb ,de a 110 kilót sokallom .
Hirdesd meg ,szerintem megveszik .
Van még valami német kis maróé , de az is dög nehéz . fúró funkciós ,de foglalkozós az .
Aránytalanul kicsik a kúpkerekei , a hatalmas testhez képest .
Nem tudom megvenni amiről írtam ,sajnos , de ha lesz rá anyagi lehetőségem elhozom , a kis morse  kúpos feje miatt saját célra . Szerintem csúszó csapágyas , de az időm már mindennél drágább , ami kész az nem drága .

szucst

Alapvetően nem akarom eladni, csak ha neked kellett volna...
Amúgy a "nagy cnc-s" álomra akartam ráakasztani, ezért is mérlegeltem. Én is sokalltam a súlyát... de a talpával ennyi :).
Bár egyszer ha eljutok oda cnc-n lehet nem fogok szögbe forgatott fejjel vitézkedni...

A fogaskerékméret érdekes téma, én is tapasztaltam: egyik másik vertikálban óramű van és valamennyire mégis bírja/bírta... használatfüggő...

Bonyhádi

Sziasztok!
Vérfrissítés volt a cégnél, sikerült a veteránokat hazamenteni :D

Jövőhéten műhelyépítés elindul.

Bent most cnc-re raktak, szerintem a tököm ki lesz vele, de majd itthon levezetem a feszültséget a hagyományosokon :D

ebalint

KoLa

" de az időm már mindennél drágább , ami kész az nem drága "

Ezt megjegyeztem!
Milyen nagy igazság!

0dvb3bmc2

Tiszteletem! Segítséget szeretnék kérni a képen szereplő osztófej beazonosításához. Esetleg valaki ismeri milyen gép tartozéka? Hasonlít a Deckelhez, de sajnos nem az.
Köszönöm előre is!
Zsolt

7ng7ui4ik

Gondolom jó árban sikerült megszerezni őket.

jani300

Nincs most a közelben , de gyanús hogy Tos .
Irigyelni én is irigylem a gépeket ...
De hát drágán bárki tud venni , az nem nagy dolog :)

ab

https://eberlei-maschinen.de/produkt/16757-teilkopf-von-stankoimport-sk40/

Itt azt írja, hogy szerszámköszörű géphez való. Végül is van hasonló...

Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

TROMF22

Kicsit arrébb a listában ugyanezt kínálja a kereskedő, teljesen kompletten, gerendával, támasztócsúccsal.
Talán így könnyebben felismeri valaki:
osztófej komplett

szucst

Szevasz,

Szerszámmarógép tartozéka.
Elvileg van egy gerendája és támasztócsúcsa is.
A talpon a csavartávok megadják a núttávot, abból lehet elindulni.
De gyakorlatilag meg mindegy mire rakod fel.
30 as a kúpja?

0dvb3bmc2

Stankohoz hirdetik, de szerintem nem az, viszont nem mérik meg a nut távot. Az a gond, hogy a stanko osztása 100mm, sem a Tos sem az Avia nem stimmel hozzá. 675p-hez kellene.