Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

jani300

Szokás szerint benéztem , elindítottam és mire a többit megnéztem már tovább lépett a lejátszás ,
Itt a dupla tokmány .

KoLa

A hat bekezdésű menetről jut eszembe! mostanában én is alkottam egyet!

jani300

Profi vagy !
Egy kis harántgyaluhoz egyszer kellett egy kétbekezdésű csigát gyártanom . Saját , és nem vállalta senki .
Az asztalemelésé , és minta sem volt ,csak a nagykerék .
Hát másodikra kiderült hogy kétbekezdésű és hát működik is éppen ,képem nincs de a gép még megvan .
Agyon számolgattam magam pedig :)

bundyland

Jaj de ismerős, kinek csináltad ?

:-)

jani300

Akkor már derüljön ki mi is ez :)
Valami kuplung félének gondolom .

KoLa

do ciebie mój przyjacielu [#eljen]

KoLa

Hát így már én is jártam...
18x1 menet balos de nem megy rá! pedig én is " Agyon számolgattam magam" , a hüle russzki' nem kétbekezdésűt tett rá!
Emlékezetes marad az biztos, de erről nekem sincs fotóm a telón, ja! akkor még oda volt drótozva a falhoz a mobil.

bundyland

Ez egy 3T láncos csörlőhöz készült. Az egyik fele valóban kuplung tárcsához megy a másik felére egy lánckerék került.
A kézikerék(láncos) helyére került. Egy 3T-ás elektromos csörlő számomra megfizethetetlen, viszont pincében vannak a gépeim amit leengedni le tudok, de felhúzni már nem, ezért készült ez és hála KoLa-nak a spéci tárcsa a 6 bekezdésű menettel.

jani300

Üdv !

Ez melyik szerszámmaró osztófeje lehet ?

jani300

[#t145p6088#]

Ok , gyanúsan hasonlít !

p7d8bf56

Sziasztok, újra a segítségeteket szeretném kérni, sikerült beszereznem egy nem kicsi gépet, az azonosítása még nem tiszta, talán Csepel EF-2? Ha valakinél kallódik egy gépkönyv, vagy esetleg alkatrészek hozzá, ne tartsa magában, előre is köszönöm!

Csuhás

Kb egy hónapja sikerült vásárolnom egy esztergára szánt útmérőt. Sajna nagyobb gépre szánhatták mert az E2N gépen nem fért el sehogy. A nagyobb gépen a rugóval nekifeszített edzett acél dörzskerék gördül az ágyazaton. Nekem csak kicsit megdöntve fért el a gépen, így csak egy feszített bowdennel lehetett a mérő tárcsát meghajtani. Ez talán még előnyösebb is mert a bowden körülfogja a tárcsát így jóval nagyobb a súrlódó felület, és nincs tengely sem oldalra feszítve.

hostya

Nagyon jó lett..[#taps]
Ilyen útmérőt én is vennék...

robroy007

Sziasztok!

E400 (gömbölyű) adatok gépkönyv van valakinek vagy tudja valaki a hol lehet elérni?

első legfontosabb kérdés, hogy milyen nehéz???

3he908tgs