Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

kisssandor

Aciera 22VA karbantartás. Idő hiányában a vastelepi szökevény működőképessé tétele a cél, nem a teljes felújítás.
Képek a szétszedett gépről.

jani300

Hogyé adták ha nem titok ?
Én ott hagytam egy vertikált ami igen tetszett , 500 per kilót üzent ki a bódéból a csillagász barátom ,még csak rá sem nézett .Pedig pár centire megemeltem és pontosan saccoltam 100kiló . De ugye hiányos ,és kapott is már ...
Hát én még azt sem tudom visszamegyek e oda ,még :(
A tulajt azóta ismerem mióta megnyitották a telepet , de megbetegedett .

szucst

Szervusztok,

Ha már hosszgyalu...
Van egy elég öreg gép(Vulkán korabeli, de nem az)ami épp eladó Nyúlon...
Adattábla nincs, beleöntve semmi...
https://hu-hu.facebook.com/marketplace/item/766941567713828/?hoisted=false&ref=category_feed&referral_code=null&referral_story_type=post
Elmondásuk szerint 2100 megmunkálható hossz. Asztalméret 2000x650, de az ágyvezetéke csak 3000es és nem teliágyas, szerintem erősen korlátozott a munkadarab súlya... Tettek rá 3f villanymotorokat.
Élhajlító prizmákat martak vele...

kisssandor

Hasonló árképzés volt itt is, 60eFt/kb.120kg.

afjybsise

jani300

Köszönöm !
Akkor velem lesz baj .
Viszont ez már szerintem piaci ár .
Ezer százalék hasznot szeretnének .
300 per kilót kifizettem volna .
De majd ha találkozom vele mondom neki hogy megmentett egy csomó munkától ,köszönöm .
Van itt még bőven befejezni való gép , egy része innét is megy a levesbe , úgyis .

kisssandor

Nem veled van a baj, 50Ft-ért veszik a vasat és 500-ért adják- ez nem tisztességes haszon. Három ok miatt vettem meg: 1.sajnáltam, hogy egy ilyen gép megy a kohóba,
2. mindig is szerettem volna egy előtolásos és menetfúrásra is alkalmas gépet, de ennyi pénzért ilyet nem kaptam volna,
3. kis méretű (persze az asztala nélkül) befér a műhelyembe.
Kár, hogy az asztalát nem tudtam megvenni, mert az is klassz darab volt( az első képen van hasonló).
A másodikon  meg olyan amilyen kialakításúra akarom csinálni.

2ni23j35s

Jani bácsi;
Azért vagyunk itt egy páran akik szeretik a rozsdás vasat, mielőtt a levesbe küldenéd mutasd meg nekünk lehet látunk benne fantáziát, vagy pont az hiányzik az ürrepülőnkhöz...

jani300

Tavasszal eladtam 7-800 kiló érdekesebb gépalkatrészt .
Egy nagyfúrógép talpat asztalt oszlopot szinte ingyé , de a többivel együtt belefért .
Akkor Te még nem láttad a műhelyt ,pedig tettem fel képet :)
Nemrég mutattam egy 100 év körüli lyukasztó darabolót .
Kicsit leteremtettek ,de nem baj .
Annak megmozdult az orros ékes tengelye , lehet abban valami hogy a régi vas valamiért más volt .
Van egy MVE 3,5 TONNA .
aZ AKKOR 1,7 MILLA MÉHBEN VÁSÁROLVA ?
Nem hirdetem , pedig még jó is .
Olyan mint az eladó házam ,azzal jönnek hogy drága elszállítani a törmeléket ha lebontja .
Hát nem kell megvenni meg az MVE t sem ,annak is drága a fuvarja .
Eladogattam dolgokat már . Most jutok odáig hogy elkezdek válogatni , rendbe rakni gépeket .
De nem vagyok sem megtörve ,sem letörve , 24 dikén jön az első teljes nyugdíj :)
Idén volt olyan hogy két hónap alatt kerestem annyit ,elég sok munkával .
Van egy PW 550 es gyalum ,elég roncs de nem bírtam annyira megszorulni mégsem hogy leadjam .
Az 1600 kiló . Az méhben 800 , feléért se veszi meg senki ,meg abban az állapotban nem is kell senkinek .
No ,de ha van értelmes dolog meghirdetem .
Sem szellemileg sem fizikailag nem vagyok olyan állapotban hogy hagyaték vadászok merjenek keresni !
A helybeli "vasazók" ismernek ,nem próbálkoznak nálam .
Az biztos hogy arra ugrom hogy hagyatékból kell gépet venni . De nem zavar egyébként .
Most pár napja volt szó emelő láncról .
Az is csak a személyes ismeretség miatt eladó .
Nem biztos hogy eltudod képzelni mik vannak  :)
Vannak hiányos ,fém szalagfűrészeim .
Láttam újat 160 körül praktikerben , de ocsmányul silány kivitel ránézésre is .
Inkább valahogy legyártom az elkopott csigakereket , még szórakozásnak is elmegy ha ráér az ember .
Ne haragudjatok , kiadtam most pár dolgot magamból .
Nagyon szerettem volna azt a külön hajtású vertikálfejet ,de most már ha többet fizetnek nekem , akkor sem kell ,azon nagyon kiakadtam .
Ahhoz azért pofa kell hogy számla nélkül nem elég 20 ezret keresni 100 kiló vason ,40 kell .
vAN AHOL ELMENNE ,DE EZ AZÉRT NEM AZ A KATEGÓRIA .

bOCSI A SOK BUTASÁGOMÉRT [#integet2]

2ni23j35s

Igen a lyukasztó, daraboló engem is érdekelt akkor a megtakarítása pont egy hétvégi kikapcsolódás lenne...

fy9k4amuy

Sziasztok!

Kíváncsi lennék a tippjeitekre.
Kívánkozna a marógépemre valami patent kis precíz, de kompakt univerzális osztófej.
Olyasmi, ami 125mm körüli tokmánnyal van, tud gyorsosztást és osztótárcsás beállítást is, esetleg még gépi forgatás bemenete is van. Körasztalom van, de az nagy.

Tulajdonképpen amiket a szerszámmaró gépekhez adtak, egybeszerelt gerendával a támasztócsúcsához, olyasmit keresek.

Merre lenne érdemes keresnem? Aprókban sosem láttam felbukkanni. Ritkán rendeltek ilyen tartozékot, vagy csak senki sem adja el?

Nagyot láttam már, de az beleütközne a vertikálfejbe a túl nagy tokmány átmérő miatt. Ja, meg egyedül kellene tudnom felemelni a gépre.

Apróságokat szeretnék vele forgatva megmunkálni.

Lacibácsi

Szia!
A Magyar Danuvia TOF 125 osztófej nagy lenne?
Ebből van két méret, ez lenne a kisebb. Ezekhez elérhető minden tartozék, fogaskerekek, ollók, stb.
Google -n látni képeket.

fy9k4amuy

Szia!

Elsősorban valami ilyesit keresnék, mint a képen, iso-kúppal, nagy áteresztéssel, de igen, talán a Danuvia TOF125 vagy TOF100 áll a legközelebb hozzá, amit még be is lehet szerezni valahogy.

Láttam már ilyen szerszámkészítő osztófejet Avia Fnd-hez, Deckelhez, meg valami román típushoz is, de külön sosem adták el sajnos.