Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

2ni23j35s

Csuhás Nagymesternek igaza van. De önszántából a melós nem igazán építette át ezeket a gépeket, csak ha valami spec oka volt. Van árulkodó jel, hogy a tiedet miért építették át? Vagy csak síkköszörülés mérettartományát bővítették? A kiegészítői megvannak?

Csuhás

A fortuna melletti motornak több előnye van, annyira hogy még én is gondolkodom a saját gépem átépítésén. Elsősorban a ügyesebben lehetne a emelni a köszörű fejet pl egy golyós orsóval, ami síkköszörülésnél volna előnyös. ( Az én gépemen nagyon sokat dolgoztam mire elértem hogy egy pici süllyesztésre tényleg megmozduljon a fej, ne pedig megragadjon majd ledöccenjen. A fej billenthetősége is jól jönne néhányszor. A fortuna kényelmesebben tolható volna előre hátra a fejben és a nagyobb kilógás megint csak jól jönne síkolásnál.

kmil

Sziasztok,
Köszönöm a szakértést, és egyet is értek vele. Tényleg van előnye a fortunának, csak elsőre némi kétkedéssel szoktam fogadni, mikor egy gyári gép át van alakítva. Bővebbet kb 2 hét múlva tudok mondani, mert addig tudom hazahozni.
Utána jobban szemügyre veszem a fortunát. Ha az marad benne, akkor ki kell majd találnom valami olyan motor felfogatást, ami a fortunával együtt tud mozogni, mert jelenleg ez kicsit macerás.

kisssandor

Lángvágó elől megmentettem egy fúrógépet (sajnos az alja már túl nagy volt nekem, az ott maradt), rossz látni, hogy ilyenek a kohóba kerülnek.

ctfzfzspn

Sziasztok. FND25-ös marógépnek az elektromos rajzai kellenének nekem. Ha valaki eltudná küldeni azt megköszönném.

kmil

Gratula, jó kis gépnek látszik!
Várjuk a folytatást a "Gépek felújítása" topicban. [#kacsint][#kacsint]

e6hy7r9ah

keresek saját részre eszterga gépet.. Emu, e1n, e2, stb.

d6i9g5pbs

Szia  FWD25 hÖZ VAN RAJZOM  .

kmil

Szép számmal találni belőlük a neten, csak minden a matekon múlik.

Motoros

Tudok részedre megoldást, pont olyat mint a fotón van.

fy9k4amuy

Sziasztok!

Keresnék Cugír FU-36 gépkönyvet, angol, magyar, valamilyen nem román nyelven, digitálisan.

Valaki tud esetleg segíteni?

jani300

Lacibácsi

Láttam már régebben. Kedvenc gépeim a hosszgyaluk. Sajnos kevés van már belőlük. Kisebb méretű eladó gép pedig még ritkább.

Lacibácsi

Teszek fel egy szép esztergát, igaz nem hobby kategória[#kacsint]

2ni23j35s

Ha a házban a hálószobát összenyitom a konyhával és a garázzsal átlósan pont elfér. Hozzátok.[#nyes]