Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

jani300

viszont nem mérik meg a nut távot

Na ezt megmérem ha oda jutok ... De nem ma , meg
szerintem holnap sem .

Gamos

FN25 szerszámmaró tartozéka

Gamos

Megmérem neked, ha érdekel.

ywathzay

egy közdarabbal bármilyen nútra teheted. Legfeljebb 20mm elveszlik.

jani300

Köszönöm a rajzot , rémlett hogy Tos .
A méret nem nekem kell , meg tudom mérni :)
De akkor a kollégának megmérheted ,én el vagyok most havazva eléggé .

Peppe51

Marógép (Optimum 25V)főorsó motorja sötét nekem. Nincs áttétel, direkt 1/1 hajtás. 3 ph, 1.5 kW, 1590 f/p, 10,1 Nm. De 4000 f/f-et pörög a főorsója.
A motor adattáblája: 1590 f/m 50 Hz.
0-50 Hz állandó nyomaték (ezt értem)
50-300 Hz állandó teljesítmény: ezt melyik motor tudja?
Kössz a segítséget.
Peppe51

Csuhás

Szvsz ezzel azt akarták kifejezni hogy a motor csak a névleges teljesítményig terhelhető 50Hz felett. Kis fordulaton a nyomaték a korlát, nagynál pedig a teljesítmény.

Peppe51

Köszönöm,
azonban a marógép tartósan tud menni 4000 fordulaton, azaz 115 Hz-en. Ezt egy átlagos villanymotor kibírja?
Üdv.: Peppe51

Csuhás

A kétszeres fordulatot szvsz minden motor tartósan elviseli, a magasabb fordulatra már vastagabb merevebb tengelyű, de karcsúbb forgórészű, jobb csapágyazású motort szoktak használni, lásd a kínai cnc marómotorok, vagy a faiparban használt ilyen motorok.

jani300

Vannak az ékfogazású (magyarul ricnis) tengelyek .
Elkészíthetőek ezek lefejtőmarással ?
Mert szerintem igen .
Nem tikolom egy másik fórumban történ hozzászólás miatt kérdezem .
De mivel azonnal nem taláktam videót , most már ott nem fogom feszegetni a dolgot .
De gondolom egyedi szerszámmal mennie kell .

jani300

Valami ilyesmit gondoltam ,csak lefejtéssel hogy lehet e .

KoLa

KoLa

KoLa

jani300

Köszönöm !  
Jó videók !
Tetszik , síktárcsába fogta a tokmányt :)