Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

jani300

Szerintem nem . De csomagolás nélküli , rászáradt olajjal .
Szerelési nyomot nem látok rajta .
De van rajta elektromos gravírral valami szám .
G.450 vagy valami hasonló .
A külső gyűrűn nincsen horony , furat , sima .
De van pár jó állapotúnak tűnő használt is , és jóval nagyobb nem használt is , de az már lehet foltos .

jani300

Ha már társalgunk ...
Sajnos a párja nincs meg .
Ha az amire gondolok akkor legalább ne legyen érte veszekedés :)
A harmadik képen egy automata "pontozó" az mai beszerzés :)

jani300

De akkor szívesen hallanék véleményt a csapágy állapotáról ,ne legyen zsákba macska .
Néztem , láttam 70- 90 az új ára .
De inkább használja valaki mint nálam megegye a fene .

drehás

Jani ,nekem nem kell csak próbálok segíteni hogy milyen gépbe lehetett. Megkeresem az esztergám rajzait,mert már nem emlékszem fejből,pedig cseréltem csapágyat a főorsón. Az biztos ami benne volt,és amit bele raktam az SKF volt és volt egy beszurás a külső átmérőn az olajnak és egy vagy több furat ami bevezette az olajat.Arra még emlékszem,hogy orosz megfelelője is volt olcsóbban ,de abban nem volt beszurás.
A Gépem EU 400 ,az a kocka E400 ,de ebben is volt sikló csapágyas is.  Holnap rajzot keresek,ha addig nem lesz valaki aki felismeri ,hogy melyik gépbe való.

jani300

Jól van , csak érdeklődtem ,az sn 63 ban láttam a csapágyat gödrös a futófelülete , ment olaj nélkül , zörgött.
Ennek ellenére az a legstabilabb gépem , egy új vezetőcsapággyal nagyon jó lehetne , de túl nagy munka azt már kicserélni .
A kúpfogaskereket esélyesnek látom hogy vertikálfejbe való lehet , de nem tudom .Kellene kis pénzt csinálnom a sok vacakból ...
Pakolgattam ,találtam 4,3 kiló vörösrezet de azt meg leszólták a méhben hogy fekete a régi zománchuzal , nem vették meg .
De 50 kiló rozsdás 6 os gömbvasat viszont elvitt a haver ma egy tizesért , na az legalább méteres tekercsben volt ,látszik hogy fogy a lom ... :)

drehás

Szia Jani!
Utána néztem,és valóban NN3018K az EU-400 elülső főorsó csapágya.Régebben valaki keresett ebből olcsóbb megoldást.
Közelebb lennél ,talán még el is hoznám,annak ellenére,hogy én cseréltem már a gépben,vagy egyéb cuccra hagynék nálad lóvét.[#nevetes1]

svejk

Köszi, megnéztem 3017-es van a kínai gépünkben, így nem kérem.

jani300

Rendben .
Azért beolajozom ,elcsomagolom ,ezt :)

kmil

Sziasztok,
Ebből is látszik,  hogy egy jó állapotú gépbe ( GH-560) is érdemes belenézni. Olaj rendszer ellenőrzés: 5l olaj helyett 75L olaj/víz elegy, sok iszap, beragadt szivattyú, benne víz, szűrő tele vízzel. Lesz mit mosogatni.

jani300

Az semmi .
Én 200 liter vizet vettem vasárban egy 3 tonnás haránt gyaluban ...

kmil

Rendben, Te nyertél! [#wink]

jani300

Nem verseny ez .
Csak egy tapasztalatszerzés volt .
Kézzelfogható bizonyíték arra hogy az olaj úszik az esővíz tetején :(

kmil

Ha már tapasztalat szerzés-és csere. Az "olcsó" láncos emelők nem terhelhetők. Nálam 1,6 Tonnánál elsszakadt a 2 Tonnás emelő. Az öröm, hogy még meg sem emelte csak az egyik felét 2 cm-re, úgy huppant vissza a kocsira. Jó volt vasárnap reggek darus autót keríteni.

jani300

Pedig ahhoz illene műbizonylat .
Ami új az mind fos ,sajnos ez a tapasztalat .
Az enyémek 30-40 évesek ,megnyúlik a lánc inkább .
És ugye véletlenül sem kínai egyik sem .

kmil

Annak örülök, hogy nem lett nagyobb baj. Mondjuk,  ha tudom,  hogy gyenge, meg sem veeszem....
Mindig tanul az ember.