Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

jani300

Hirdettek már itt is hasonlót ,ez egy hiányos tos .

fy9k4amuy

Köszönöm! Figyelek majd, hátha felbukkan!

Elég kicsi az asztala a gépemnek, csak 65cm hosszú, nem egyetemes alakú hosszú keskeny, ezért nem illene rá nagy osztófej, elvinné a munkatér felét.

afjybsise

https://www.jofogas.hu/budapest/Lapka_kalibergyuruk_osztokeszulek_CNC_szerszamok_133764984.htm

Ebben a hirdetésben van valami hasonló, mint, amit mutattál, bár elég leharcoltnak tűnik.

fy9k4amuy

Hát igen, ahogy mondod.

Érdeklődtem már néhány gépkereskedőnél, de hogy is mondjam...
Kicsit úgy van, mint mostanában a használt gépekkel, aki követi az aprókat.

Ma már semmi sem kedvező árú, de nem is azzal van a gond, ha valami drága, csak sokszor az állapot nincs az árral arányban.

Lacibácsi

Vasárnap estére, egy kis gyönyörködni való:

[#taps]

jani300

Ilyet még nem is láttam . (EGYÉBKÉNT DE ,ITT A FÓRUMON )
Direkt hobbyra valónak tűnik .

ywathzay

A felületi minőségből ítélve, amolyan nesze semmi fogd meg jól!

jani300

Azt nem mondtam hogy eszük is van :)
Az a darab is oda van hegesztve egy púppal amit éppen le kellene munkálni ...
Varrat előkészítés keresztmetszetben hegesztés az nem biztos hogy megy neki .
De az ötlet az érdekes .
Ilyen célra nekem van egy MVE .
hA SIKERÜL AGYVÉRZÉS NÉLKÜL MINDENKIT VILÁGGÁ KERGETNEM MEG IS FOGOM PRÓBÁLNI :)

Csuhás

Ma molyoltaam egy kicsit a műhelyben, készült pár satupofa, valami ismeretlen de edzhető acélból. Gépsatuhoz lesz így egy barátomnál hőkezeljük azután átköszörülöm és már lehet is használni. Volt egy hulladék összefurkált alu tömbböm is, amibe beleláttam egy iso40 szerszámtartót. Felszereltem a maró asztalra mert a gépen nagy fordulatnál nem hatékony a fékezés, és egyébként is jobb ha mindkét kezem szabad a szereléshez.

Szalai György

Csíkos, vagy kockás? Mitől függ, mikor melyiket kell használni?

Csuhás

Jó kérdés. Nekem a satun egy sima pofa volt, a többi satumon csíkos pofák vannak, kivéve a legnagyobbat mert az kockás. Valószínűleg az elérhető megfogási erő is ebben a sorrendben növekszik, cserében a munkadarabon hagyott nyomokkal. Szóval finom munkához sima, nagyoláshoz, kockás, és ha nem nagyon akarsz cserélgetni akkor csíkos.

0dvb3bmc2

Stanko 675/676-hoz keresnék gépkönyvet. Orosz van, de magyar, német nyelvű jól jönne. Akinek van esetlek kérem segítsen ki.

fy9k4amuy

Ezek szerint akkor sikerült találnod, gratulálok!

Ha szerencsésen jó állapotút fogtál ki, szerintem sok mindenre képes, változatos kis gép.

Itt egy francia:  https://onedrive.live.com/view.aspx?cid=547FE296ECFD561F&resid=547FE296ECFD561F!1854&app=WordPdf

2ni23j35s

Üdvözlök mindenkit.
Segítséget szeretnék kérni. Vasárnap este megérkezett az új elfoglaltságom, papírok nélkül. Sajnos Csuhás nagymester gyűjteményében nem találtam hozzá leírást, de a Google se sokat segített. A YouTube meg csak néhány felvételt mutatott a gép használatáról.
A gép egy Ruhla Sg HFe 230x125 reszelő gép.
Van valakinek ötlete, hogy hogyan keressem a gépkönyvét, esetleg van valakinek gépkönyve hozzá. Fel fogom újítani, de sokat segítene a szerelésben és a beállításban valami írásos szakirodalom.
Tudom méhtelep szökevény, de megsajnáltam.