Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

7cim5mm0

Az első kérdést már megválaszolták, de nem csak a torz profil a baj, hanem a felületminőség is.
A próbára gyártott darabot, meg az indokát értem.

Mindenesetre azért nem akarnám kiváltani a lefejtőmarógépet erre, (mint ahogy a kolléga sem, aki a képet feltette) ezért nem megy el a kedvem a lefejtőmarástól.

A gyalunál ha a gép rendben van, szinkronban megy minden, de nem mindegyik gyalugép alkalmas erre.

konvoid

Előre is bocsánatot kérek, nem akarok senkit megbántani.

" aki tudja a lefejtőmarógépet kezelni, annak azzal se több egy ilyen fogaskerék."

Erre kíváncsi lennék,hogy lehet M=2 Z=450 -es fogaskereket lefejtőmarógépen 7 perc alatt lefogazni.

Nekem még 30 év alatt egyszer sem sikerült, még ilyen
fogalakkal sem.

Csuhás

"A gyalunál ha a gép rendben van, szinkronban megy minden, de nem mindegyik gyalugép alkalmas erre."

Ezt nem igazán értem, milyen gyalu nem alkalmas erre a fogazási megoldásra?

jani300

Ezt én indítottam , elsőre benéztem a dolgot .
Azt hittem a keresztelőtolással csinálja ,de nem , sokkal ötletesebb .
Telibe fogást állít a késszánon és egy forgásponton keresztül gördíti oldalról alá a kereket a késnek .
Ne vitázzatok azon hogy én elsőre benéztem !

TBS-TEAM

A teszt példányt elsőnek lefejtőmaróra akartuk tenni, de mivel az anyag 6mm vastag a belső furat 450mm átmérő.
Rögzítő központosító anyagbefogót kelett volna gyártani ami a számítások szerint 3-4 óra a fogazással együtt, igy maradt a 15 perc rajzolás a teljesség igénye nélkül + ~7 perc kivágás.
A héten minden kiegészítő le lesz gyártva a teszt mozgatásra.
Remélem [#vigyor0]
József

7cim5mm0

Nem sértő ebben semmi, én fogalmaztam pontatlanul.
A darabidőre gondoltam, nyilván nem a beállításra.

Megfelelően nagy, merev gépen, ahol lehet rabolni, nem tartom lehetetlennek, persze a keréktest szélességétől is függ.

7cim5mm0

"milyen gyalu nem alkalmas erre a fogazási megoldásra?"
Azok a gépek, ahol a mellékhajtás súrlódásos úton működik.
Nem megoldhatatlan, de a fogás bizonytalanul változhat,ami a kést törheti.

7cim5mm0

Nem vitázunk, csak beszélgetünk.

Robika37

Jani... nem került elő időközben a fogazó gépkönyve ? Akárhogyan túrtam a netet csak nem lett meg pedig azt mondtad...

Robika37

jani300

Hát gépkönyv az nem tudom hogy volt e , de valamit találtam róla a neten az biztos .
De később már nem volt elérhető , és akkor még sokkal pancserebb is voltam net ügyileg .
Enzo  Perotti vagy valami hasonló neve volt a cégnek de már akkor megszűnt a cég is .
Írd ki ide a gép típusát , sok segítséget kaptam már itt olyan dolgokban amit nem hittem volna hogy meglesz .

jani300

Próbáltam rákeresni a régi üzenetváltásoknál a géptípusra , de már a fórum is másik azóta .

Csuhás

Volt szó a fúrógép asztalán a T nútról. Az én gépemen valaki kereszt nútokat készített, ami kis darabok fúrásakor zavaró volt mert könnyen megbillent az anyag. Megoldásként készítettem egy egyszerűen berakható dugót. Triviális, de hátha ötletet ad másoknak is.

Csuhás

Egy Lidl egyenes csiszolóhoz készítettem tavasszal egy sorjázó feltétet ami egészen jól bevált. Egyedül az állíthatósága volt kényelmetlen. Most átalakítottam, ügyesebbre. ( Az utólagos átalakítás miatt nem igazán arányos, de jól működik )

6rk75uezn

Jó ötlet,gondolom kétoldalról alányúlva ki tudod húzni ha kell.(nem igen)
Tetszik az a prizma,te készítetted?