Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Ötletes fogaskerék gyártás:

TBS-TEAM

Megdolgozott azért a fogaskerékért.

Egy kép a nagy fogaskerék M2 modul 450 fog ~900mm átmérő lézerrel 7 perc. [#nevetes1]

József

rotaryfun

Sziasztok
Van értelme nekiállni átalakítani a Strigon ME 1000 vertikál fejét hogy ne eressze az olajat amit az olajszivattyú nyom bele, vagy dugózzam le az olajcsövet aztán zsírt bele ?

Szalai György

Rabb Ferenc

Ez a tíz pontos kérdés! [#eljen]

TBS-TEAM

M2 20° 29 fog szabványos.
M2 20° 450 fog lézer vágott evolvens nélkül. Kisérleti teszt darab. [#vigyor0]
József

jani300

Jó közelítéssel elmegy már fogasléc profilnak , ekkora kerék :)
Egyébként elrontottad a kedvem , tökölgetünk itt a fogazással ,mikor akár több párhuzamos darabból kivágtok sec perc alatt egy kereket ...

TBS-TEAM

15 perc volt a szerkesztésre nem fért bele az evolvens. [#kacsint] még a lézerre is optimalizálni kelett [#nevetes1]
Majd az idő megmondja hogyan muzsikál. a teszasztalon.
József

7cim5mm0

Az én kedvemet nem vette el.
Ugyan gyorsan megvan, de az csak fogaskerék alakú tárgy...

Egyébként aki tudja a lefejtőmarógépet kezelni, annak azzal se több egy ilyen fogaskerék.
Amit viszont a muki a gyalugépen csinált, az teljesen rendben van.

jani300

Egyedi fogazásnál milyen maróval kell fogazni egy 450 fogú kereket ?
Egyetemes marón a több darabos marókészletből .
Megnéztem a gyalusat belenézegetve . Tetszik .
De a gyalu kereszt mozgása az nem kényszerkapcsolat igazán .
De azért volt négy tonna körüli lefejtőmaróm , de az legalább már nincsen :) És az volt a második szerszámgépem ,soha nem használtam ...
[#integet2]

svejk

Vetesi75

Egy 500-as fordulaton terhelés alatt már meg lehet hallani, hogy hogyan "muzsikál" ... :)

Vetesi75

A 8-as számúval, az végtelenig is.

TBS-TEAM

G0 gyorsjáratnál 33.3 fordulat/perc.
Ezért nem kellett túlgondolni, meg teszt példány [#nevetes1]
Tesztre tökéletes.
Évek tapasztalata szerint, nem szabad túl sok energiát vesződni a kisérleti példányokkal.

Végleges verzió lefejtőmaróra kerül a tervek szerint.
József

jani300

"De a gyalu kereszt mozgása az nem kényszerkapcsolat igazán ."
Ez éppenséggel igaz , csak jelen esetben nincsen jelentősége .
Már értem a legördülés elvét és a fogásvételt !