Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

KoLa

Szerintem meg rosszul választottad meg a fordulatszámot és az előtolást, és a fogásmélységet is, hűtés nélkül!ehhez a valamilyen anyaghoz ami lehet hogy s355.
Nem kell egyből a csapágyra fogni!ha ezt nem tudja a géped akkor lassítsál, úgy is jó lesz csak tovább tart.
Ebben a függőleges előtolásban előfordul  hogy az asztal holtjátéka okoz lebegést a forgácsoló erő miatt...

7cim5mm0

Remeg a maró, nem a géppel van baj.

Bicska

Ilyet se láttam még, állítólag reszelőgép vagy mi [#nemtudom]

mdani2

Szia!

Ez egy reszelő gép. Angolul "die filer".

Szuper régimódi masina. Sajnos nincs már hely a műhelyben ilyen játékokra. :(

Üdv Dani

Vetesi75

Nekem is szerszám rezgésnek tűnik - adódhat akár kihajlásból is. Első körben lecsekkolnám a főorsónál a morzekúpos csatlakozást, meg kihagynám az osztófejet gép-szerszám-munkadarab láncolatból.
Hány élű maró lehetett? 3 él felett már nem szerencsés így szinte teljes szélességben marni, mert a nagyobb erőkből kifolyólag nagy lesz a kihajlás (meg egyéb rugalmas alakváltozás), ami szinte biztosan a felvételen tapasztalható rezgéssel fog járni.

svejk

Ez kipipálva.
Van benne egy fordulatszám érzékelő és mérőműszer is és ha a főorsó fordulata egy időrelé által megadott érték alatt nem ér el egy beállítható minimális fordulatszámot akkor leállítja magát.
Úgyszintén leáll ha pl. megszorul a kő.

(lehet a laposszíjat akarták ezzel védeni?)

Szóval-e "bonyolult" elektronika 24 V-os tápja volt a hibás.

Bicska

Amúgy marketplacen láttam 150.000 körül.

7cim5mm0

A kúpnak szerintem semmi baja.

A maró is, meg a munkadarab is hajlik, mivel nagy hosszon kiáll minden, és nagy a fogás a vágósebességhez kenés nélkül.

Ha jól láttam gyorsacél lehet a szerszám, azzal kenés nélkül nem lehet "erősködni", mert egyből nyom, azután így "énekel".

ywathzay

Inkább a motort védi, mondjuk az enyémben ilyen funkció nincs, de olyan gyenge a motorja, hogy 0.05 fogásnál erőteljesebb tolásnál képes megállni a kő, mármint megfogja a motort. Az a szövött "szíj" nem az a szakadós fajta.

svejk

No, ezt a "duplát" [#t19p129541# ]meg aztán mikor, ki, mire használhatta rendeltetésszerűen?

Sosem láttam ilyet. :(

svejk

PSoft

Megelőztél, sokat gondolkodtam...
Ugyanezt akartam én is kérdezni, csak egy másik topikban.
Szóval, a dupla mikro:
[#t19p129541#]

TROMF22

Gyakorlatilag ez egy állítható villásidomszer.

A mérettartományon belül, egy készüléken belül beállítható egy tűrésezett méret alsó és felső határértéke, és rögzíthető is. Így lesz belőle megy-nemmegyoldal praktikusn egy kézben.
 A beállításhoz már inkább mérőhasábokat raknak össze, nem feltétlenül a skálára hagyatkoznak.

PSoft

Köszönöm! [#worship]

Itt, a 17.oldalon látok egy példányt...

Azt írja:

IdézTűRÉSELEMZŐ MIKROMÉTER
IdézOK/selejt osztályozóként használható, a felső és alsó határértékek beállításával.
Hiába nahhh...mindig tanul az ember. :)

PSoft

Tűréselemző...az is jó. :)
De inkább, TŰRÉSELLENŐRZŐ.