Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

rotaryfun

Köszönöm, ilyesmire gondoltam de marásban nagyon kezdő vagyok. Ha a türelmetek engedi lesz még idővel pár kérdésem.
-Nem szeretném eladni most vettem a gépet meg sok mindent vele együtt amik közt van pár dolog ami fejtörést okoz. Majd a téli hónapokban szeretnék barátkozni a géppel munkaközben egyenlőre csak beraktam a műhelybe.
Az tudja valaki hogy az osztófejre milyen tokmányt lehet felrakni macera nélkül?

drehás

Bár ezt az osztófejet konkrétan nem ismerem,de jellemzően 160mm tokmány a gépre való.

rotaryfun

Köszönöm, akkor legjobb ha leméregetem az illesztő peremet majd.
Kaptam egy láda csere kereket is amiből hiányzik pár darab. Na az mire való mikor hol és miért kell fogaskereket cserélni ? (kép jobb oldala középen)

Vetesi75

Osztófejhez való, differenciál-osztáshoz, spirálmaráshoz. Van mellette legalább 2db. tartóvilla is. Osztófejtől jobbra az hosszosztó készülék az asztal végére...

hostya

Ez egy egyetemes marófej (sinusfej) ME-1000

Itt a gépkönyve: 1-5

rotaryfun

hostya

Ez egy egyetemes marófej (sinusfej) ME-1000

Itt a gépkönyve: 6-8

PSoft

Pld. egy ilyen típusú marásnál használod az osztófej fogaskerék készletét és a dobozban levő ollók valamelyikét.

PSoft

No meg, a papír alapú "osztási táblázatot", amelynek szintén a faszekrényben a kialakított helye, külön rekeszben.

rotaryfun

Köszönöm ! -lesz itt mit megtanulnom ezek szerint..

hostya

"Szögfej,a többit gondolom nem kell magyarázni"  ...[#nyes]

Varga László

Valahol itt kezdődik a szakma[#taps]

PSoft

Nekem nem szakmám, :( viszont...
Sokszor láttam/figyeltem igen közelről, hogy hogyan is csinálja egy szakember. [#kacsint]

Csuhás

Készítettem a marógép vertikál fejére egy gyorsan felrakható szalagféket, mert zavart hogy nagyon csörömpöltek a fogaskerekek tagolt felület marásakor.

svejk

Ide jó lenne az fémporos kuplung/fék, amiről már többször esett szó itt a fórumon Frédi jóvoltából.