Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

bundyland

Szia !

Én EU400-on váltottam ki a gyári dugyttyús pumpát egy kis hidraulika pumpával, olyannal pl. amit
Petya is árult talán tegnap központi olajozó címen.

bundyland

Meg is van, egy ilyenből szereltem ki.
[#t19p126130#]

hostya

Én anno, egy külön 3f motorral hajtott fogaskerék szivattyúval oldottam meg.
A szivattyú-motor a főmotorral együtt indul.
Ha a főmotor irányt-vált, a szivattyú-motor forgásiránya nem változik meg.. -az mindig egy irányba forog-
A megvalósításhoz ki kell szerelni az egész fő-hajtóművet..

3ebj3bk8b

Az enyém bizony csak 3mm-t megy egy fordulatra. Gyáti új orsó van benne meg anya. De a régi is csak ennyit ment. Közben láttam egy másik gépet élőben. Most már tuti, hogy nem gyári a beosztásos tárcsa az enyémen

Vetesi75

Ez a 3mm átmérőben vagy sugárban értendő?

3ebj3bk8b

Egy fordulat 3 mm- t viszi előre a keresztszánt.

7ng7ui4ik

Bocs ha nem idevaló kérdés.
KF-125höz volna valakinek gépkönyve?

3ebj3bk8b

Sziasztok!

Még mindig TOS SV18R A B C D .Eljutottam oda, hogy beüzemeltem az orsóház olajszivattyúját. Kétféle olajjal próbáltam, egy Pneol 32-es olajjal és egy 46-os hidraulika olajjal. Mind a két esetben főleg a hidraulika olajjal habos lesz az olaj a tartályban, meg a felső olaj jelző ablakoknál is.
Azt vettem észre, hogy a szivattyú alján két helyen is folyik vissza habosan az olaj. Az egyik közvetlen a nyomáshatároló golyó mellett, a másik vele szemben egy kis furaton.

Normális ez, vagy az én szivattyúmról hiányzik egy két csavar? Vagy bármi..

empé13

Szia!
A TOS SV18RA esztergába orsóolaj való!

MOL Spinol 5, (esetleg még a Spinol 10).
5 literes kannában  kapható az OEST Mehrzwecköle 5 (esetleg 10).
Üdv: P.

ywathzay

A hidraulika olajnak különösen jellemzője, hogy nehezen, vagy nem habosodik. A szivattyút vedd ki a helyéről, nézd át mert ebből nem folyhat az olaj. Lehet akár a szívócsőnél van egy kis tömítetlenség és ott keveredik bele a levegő, ha légmentesen feljut az olaj nem fog habosodni. A hidraulika olajból olyan kell ami hajtóművekhez is ajánlott, ezek a korszerű, híg olajak ide is megfelelőek.

bundyland

Sziasztok !

Érdeklődnék hogy FOF-32 es fúrógépen milyen lehetőségek vannak ha kotyogna a fúróorsó ?
Van e esetleg olyan megoldás mint az orosz fúrógépeken hogy cserélhető bronz perselyben csúszik ?

Előre is köszönöm!

b8b2jkj49

Hello!
Egy ismerosom kerte a segitsegem, 84 eves es az internetet nem hasznalja.
Egy E3N esen dolgozik, a foorso hatso vege nagyon melegszik neki, valaki mar piszkalta neki a gepet, de inkabb massal probalkozna.
Keres olyan hozzaerto szakembert aki megcsinalna neki a gepet ugyanis meg mindig dolgozik es a gepet nem tudja leallitani.
Tehat ha jelentkezne valaki, vagy ajnlana hozzaertot, megkosszonnenk.
Udv: Guru

3ebj3bk8b

Meglett a hiba! A motor tengelyén a szimmering volt a hibás, itt szívta be a levegőt. Köszönöm a segítséget!

r6tect4u9

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni, E400-as esztergára szeretnék feltenni menetórát, viszont a lakatszekrénybe nem akarok belefúrni. Találtam egy képet, amin mintha egy lemez lenne odaragasztva, és arra rá a menetóra. Ha valaki tud, esetleg látott már ilyen megoldást, legyen szíves megírni mivel tudnám megoldani.

bundyland

Szerintem ott csak az öntvény jön kijjebb, nekem is bele van fúrva gyárilag.