Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Válaszolok magamnak: Sima rövidkúpos bajonettes, csak a szögosztás elfordítható ellendarabja takarja. Van azon kivágás a villáskulcsnak csak a képeken pont hátul van.

6rk75uezn

6rk75uezn

ysc3kmx9v

Dolgoztam én ilyen gépen,a főorsóvég rövid kúpos bajonettzáras.Nagyon jó gép,edzett ágyas,stabil,munkabíró,az EXN gépeknél magasabb kategória.

Istvan0728

Ismeri valaki ezt a szerkezetet? (Valami osztófejszerűség)Hálás lennék bármilyen információért erről. Köszönöm: István

Istvan0728

Kutatok utána: talán palástköszörűgép tartozéka ez az osztófej szerűség. A képen elégé hiányos állapotban van.

Vetesi75

Nekem van egy majdnem komplett (támaszték, csúcs hiányzik). ISO30-as kúppal, gyorsosztó funkcióval, szerintem differenciál osztásra alkalmatlan. Osztó állandója 40. Én sem tudom, hogy melyik gép tartozéka.

Vetesi75

Forgótalpon van (vízszintesen elforgatható) , de nem dönthető úgy, mint a TOF (ekkor felfogóderékszögre lehet tenni).

Istvan0728

Csak még egy fotót találtam a neten ez egy Ruhla FUW 260x720-as marógép tartozéka. Azt nem tudom, hogy a hátsó nagy furatnak mi lehet a szerepe? Mi hiányozhat onnan?

designr

Az osztófejbe a tokmány és a patronok behúzószárral rögzithetők..
A csőtengely egyik végén a tokmányt látod a másikon a behuzószár szoritó markolatát..itt egy kép..

designr

Ha pedig az üres furatra gondolsz az a támasztó tengely helye.

designr

jani300

[#eljen]
Pont most láttam hogy ez egy szerszámmaró osztófej .
Az előző kép elég rossz minőségű volt .
Régebbi gépeken volt hegeres kitámasztó ,az újabbak már prizmásak .

jani300

Az az 1930 as keresztszános billenőasztal nagyon hasonlít ahhoz ami nekem is van :)
Csak a külön tartozék van meg ,de másik NDK gépre is jó a horonytávolsága ,azt hiszem már mértem .