Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

zozo

Köszi, pont ilyen infókra gondoltam [#eljen]
Nem láttam még a gépet, de állítólag láncos hajtásúak a tengelyek. A Tiéden is?  Olajban fut a lánc?

Csuhás

Van egy négysoros lánc ami a váltóról felviszi a hajtást a vízszintes orsóra. Nem fut olajban csak olajozni lehet. Meglepő módon nincs megnyúlva, szétkopva. Egy Typ59 felújítása, rengeteg fotóval dokumentálva ezen az oldalon látható: Ruhla1  , Ruhla2

Csuhás

zozo

Köszönöm szépen. Sokat segítettél.

svejk

Mi pénzért kínálnak egy ilyet?

zozo

Kicsit hiányos, nem tudok részletes infót, nem a tulajjal beszéltem. Megnézem a héten. Vélhetően 200-ra lehet lealkudni. Majd elmondom a részleteket, ha többet tudok.

Csuhás

Ha nem egy rozsdakupac akkor ezen az áron el kell hozni! Nagyon szépen rendbe lehet hozni és jó gép lesz. Magam is sokáig kerestem ilyen elrendezésű szerszám marógépet. Számomra a legfőbb előny a levehető asztal, és az egészen előre húzható vertikálfej. Így kis marást egészen idomtalan nagy alkatrészeken is el lehet végezni, ott ahol már egy jóval nagyobb konzolos gépen sem lehet megközelíteni a marás helyét.

Robika37

Üdv Néktek !  
 Segítséget szeretnék kérni. Vásároltam régebben egy menetmaró/bordamaró gépet. Ehhez keresek gépkönyvet esetleg hozzáértő embert konzultáció céljából. A gép olasz gyártmány : Ezio Pensotti PW 10.
Köszi előre is.

u2xmex7

Sziasztok/ Tiszteletem!

Segítségre lenne szükségem, nem rég vettem egy Avia Fnd25 marogepet, és nincs elotolas a Legfelső tengelyen amin a vertikalfej Helyezkedik el( nekem y másoknál z:)) Elektomos hibára gyanakszom sajnos nincs meg a villamos kapcsolási rajzom, bárki bármit mond szívesen fogadom! Köszi előre is!

nagysam

Kapcsolási rajzot nem találtam hozzá én sem,de régebben átvert többször, ha a X vagy Y tengely, előtolást engedélyező karja át van kapcsolva, hiába kapcsolod be az előtolást, nem fogja elengedni. Az előtolást kapcsoló karnál van egy négyszögletes doboz, ami mögött 2 kapcsoló bújik meg. Azokat leellenőrizném, hogy kapcsolnak-e.

u2xmex7

Köszönöm! Hetvegen megnézem!

vv0ja3vn8

Sziasztok! Tos FA3A marógépe van valakinek? Lenne egy kérdésem hozzá. Zsolt

f6hcey09y

Sziasztok, ha valakinek van tippje, hogy ez mi volt leánykori nevén, hol gyártották, vagy bármi egyebet tud róla, azért nagyon hálás lennék. Gondolom nem ez a fúrótokmány volt rajta.

f6hcey09y

Az "asztal" eredetileg a jelenlegi helyzetére merőlegesen, azon a fecskefarkas prizmán mozgott, aminek a tetejére az előző tulaj most fixen hozzácsavarozta.  
A főorsó szintén mozgott az öntvényen kialakított prizmán, a bronz anya még benne van, de az őt mozgató 8mm-es orsó ebből egyelőre hiányzik.

zozo

Faipari gépben láttam hasonlót, azt csapfészek marására használták. Persze ez lehet akármi más [#kacsint]