Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Összeépített rendszerrel is próbáltad?

6rk75uezn

Még nem.
Ha egy órás "visszadobom" lenne már rég kipróbáltam volna de nagyon kutya betenni a helyére.

ywathzay

Építsd a körbe a fojtószelepet, ha összeszerelve csendben üzemel (amire van esély) akkor nyitott állapotban hagyod, ha hangja van, akkor fojtod. Amúgy megjegyzem, mivel fogaskerék szivattyút kell a rendszerben üzemeltetni, nem jársz rosszul ha hidraulika olajat teszel a rendszerbe, mert ha felhabzik az olajad -ami a videón is látható- ugyanúgy csak a rosszt pofozod, de se rendes nyomásod, se halk üzem nem várható. Ezt nekem szerszámgép felújítással foglalkozó cég ajánlotta, az Agip pedig kifejezetten ajánl egyes hidraulika olajakat vegyes üzemre szerszámgépekbe.

ANTAL GÁBOR

Túldimenzionáljátok azt a fojtást . Egy lyukas kétfilléres is lehetne egy hollandi alatt .
 A viccet félretéve : minden további nélkül könnyen kivitelezhető egy fojtás egy kifúrt alátétkarikával .  A Thorichelli egyenlet ismeretében ki is számolható de elsőre egy 2.5 mm es furatot csinálnék , és ha nagyon fojt akkor felfúrnám 3-3.5 re

ywathzay

Én azért javasoltam neki hogy rakja a szabályozható fojtással össze, mert 1.: van neki,  2.: így bontani nem kell semmit, csak beállítani ha szükséges.

6rk75uezn

Ki mostam mindenhonnan tisztességesen a régi olajat,ma beszerzek hidraulika olajat és vissza teszem az előtolóművet,ha úgy is visit akkor megpróbálom egy nagyon egyszerű folytással de úgy hogy a mágnesszelep után a kenési pontokra vezető csőszakasz kezdetén,azért itt és nem a szivattyú és a mágnes szelep között mert akkor valósznű hogy villámjáratnál lassabban tudná kinyomni a munkahengert mert ugye ha valamilyen szinten folytom akkor a szállitott mennyiség is csökken valamilyen szinten.
Jól gondolom?

Csuhás

A fogaskerék szivattyú fojtásától nem csökken a szállított mennyiség. Csak a nyomás növekszik. Ha nagyon fojtod akkor valami valahol törni fog. Ezért javasoltam a rugó terhelésű fojtást, mert az egyenletesebb, hőmérséklettől, viszkozitástól kevésbé függő nyomást állít be.

frob

a nyomás növelésétől csak a résveszteség növekszik, elvileg optimális esetben a rugózó alkatrészek alakformálódása után a szállított mennyiség ugyan annyi

2si5rj3b

Üdv Mindenkinek!
Ezt a marógépet tíz éve használom, mára szinte mindent ki is javítgattam rajta apránként.
Próbáltam kideríteni, hogy milyen típus és gyártmány, de eddig nem sikerült. Esetleg ha valaki felismeri megosztaná velem az információt? Adattáblája nincs, nem sokat használhatták, de egy ideig biztosan nem túl értő kezekben volt. 3-as Morse kúppal csatlakozik, a főorsó szintén ugyanúgy. A támcsapágya nincs meg, asztal előtolása volt, de összetörték, hozzám már az alkatrászei se jutottak el. Az aztal 400 mm-t mozog, fecskefarkas, a többi szán lapos vezetékes. Hatféle orsó fordultszám állítható be, három mechanikusan, és két motorfordulatszám.  
A vertikálfej tengelyén az anyagminőség mellett 1984 -vélhetően évszám áll, de ez sem biztos, hogy a fej eredetileg erre a gépre való. Úgy tűnik, hogy a gépet nem festették át sosem, ez lehet az eredeti színe.

6rk75uezn

Ha vakinek Strigon Me 250 es en színusz vertikálfeje van (szögfej) attól kérdeznék telefonon valamit az olajzásával kapcsolatban,hogy jól gondolom e a dolgokat.
Köszönöm!

vadember

Mi a haszna, hogy köríven dolgozik ez a marógép?

sanyi84

Mivel megmondták a semlegesbe hülye vagyok ezért egy hülye tipp:
Mert köríven fordítva a szerszámot pontos sík készíthető, és egyszerűbb a kivitele.

nagysam

Ha a fejet X irányba kióráztad, hogy a maród elöl-hátul egységesen visz, biztos sík lesz a felületed.
Ha ezt több lépésben csinálnád, és Y irányban van a fejnek kis hibája, vagy az asztalod már kicsit bukik előre, biztos lépcsős lesz az átlépésed.
És még gyorsabb is.

2si5rj3b

Ezeknek az SV Otto-motoroknak elég egy jó közelítő sík felület is. Pont ilyen a Briggs motor felépítése, amit sokan "fűnyíróként" használnak. Se nagy kompresszió, se túlzott  pontossági igény, se teljesítmény. Egy OHC versenygép hengerfejét tényleg síkra marni, na az már kihívás. Nem is mindennapi kihívás...

TBS-TEAM

A kérdés az, hogy miért gyártottak olyan marógépet ami köríven jár ?
József