Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

frob

a szivattyú egy lapátos szivattyú, ami nagyon ügyesen úgy van megoldva, hogy a lapátokat egy gyűrű 95% ban kikényszeríti a működési állapotba
na most ha az esetleg nincs benne, mert valaki kihagyta, akkor a lapátok esetlegesen leragadhatnak és akkor biza nem műkszik
melléklet képen láthatod mire gondolok, a gyűrű a félrerakott takarólemezen van
a szivattyú kialakítása olyan hogy kb a büdi életben nem mehet tönkre

frob

hja és a szállítási kapacitása sztem minimum 2-3 L / perc

én csak egy kis zsírral kenném meg felrakáskor a lemezt, hogy fel tudja szívni az olajat, utána ha kimossa sem baj, mert a golyó alul úgy sem engedi visszafolyni....

6rk75uezn

Ja hogy az a gyűrű?természeteswn benne van,hiszen akkkr tényleg nem tudnának dolgozni a lapátok.
Szerintem nem lesz ezzel gond ha meg szimeringezem.
Most vezetékelek de ha este eljutok odáig akkor szivattyú próba.

Vetesi75

Értem. Szétszerelés lenne nálam is az utolsó, azért írtam, feltétlen nézzétek meg elektromosan. Olajos környezetben bármi előfordulhat - még az is, hogy az odavezető kábel műanyag szigetelésén belül elfogy a rézvezető (pláne, ha korábban valami aktivált vágóolajjal is találkozott).[#nemtudom]

6rk75uezn

Kezdek ott tartani a szivattyúval mint ahol Kopirnyák fórumtársunk,lehet nekem is a falhoz kellene vágni.
Nevetséges de egy ilyen egyszerű szerkezet és nem birom munkára birni,pedig csak annyi lenne a dolga hogy olajat nyom.
Szimering kicserélve,lapátok abszolult nem kopottak,fölső nyomóágba a golyó szépen mozog és mindkét irányban zár.Lábszelep is működik rendesen.
Szivőcső feltöltve olajjal és akkor sem hajlandó.....
[#wow3]

Csuhás

A kis gyalum fogaskerék szivattyúja szórakozott velem. Végül a szívó ágba egy kis átlátszó szilikoncsövet toldottam be ideiglenesen, és azon láttam a buboréksort ami mutatta hogy levegőt kap a szívó ág. A hibás csatlakozást megjavítva már nem ejti el az olajt, és rendben működik pár napos álldogálás után is.

6rk75uezn

Ahaaa.
Hidd el Imi erre is gondoltam,a szivócső csatlakozása teljesen épséges a csavart lehúzva tisztességesen tuti nem szivhat levegőt,még a csövet is megnéztem végig 4 bár levegővel vizben.

svejk

Honnan lehet észrevenni, hogy nem szállít?
(nem ismerem a gépet)
Rekonstruáltad az esetet?
Előtte pár nappal mik történtek, nem-e volt olajcsere, stb...

Ezek a dolgok az esetek 80 %-ra megoldást hoznak.

ywathzay

Onnan lehet tudni hogy nem szállít, pl az én Strigon gépemben, szerteágazó olajcsövek juttatják a gép tetejéig az olajat. Száraz volt minden mint a sivatag. Mióta külön kapcsolt szivattyú van benne, azóta gyakorlatilag odabenn minden úszik az olajban.

svejk

Tehát akár napokig hónapokig mehet anélkül?
Nincs ellenőrző ablak mint pl. az E400-on?

ywathzay

Van kémlelő, de pl az enyémen annyira elsötétítette az évek, meg az olaj, hogy rosszul látszik. Meg tudod a hanyagság, ránézel egyszer-egyszer működik. Aztán meg majd nem nézel rá, de közben meg már nem működik. Na én kb. így jártam.

ywathzay

Amúgy ezt most azért szeretem, mert odaállok a gép mellé, a főkapcsoló mellett bekapcsolom az olajozást, és mire indul a gép, már kenve van minden. Ha sokáig átszerelek vagy méricskélek kikapcsolom.

svejk

...aztán jól elfelejted visszakapcsolni. [#kuss] :)

ywathzay

hát van rá példa[#nyes], de akkor már nem száraz, közben meg eszembe jut 'oszt kapcsolom!

fisrcxuk3

Tényleg érdekes  szerkentyű. Ez forgás irány független?Ilyet sem láttam még...