Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Nem igazi szimering, csak egy szűkítő műanyag gyűrű van szilikonnal beragasztva hogy nem menjen a csapágyhoz a forgács. ( A szilikon azért van hogy engedje a nyakat megszorítani )

KoLa

" papucsban tudok lent lenni, akár órákig "
Érdekes jelenség! pont ma volt a fűtetlen műhelyben egész napos elfoglaltságom, a lézeres hőmérő 4fokot mutatott a betonon is meg a 10mm vastag habosított pvc lemezen is amire reggel ráálltam.
Délután már a pvc lemez 1 fokkal melegebb volt mint az alatta lévő beton, na ennyi hőt vett át a cipőm talpából 8óra alatt.

Vetesi75

Teljesen egyén függő. Én szeretem, ha hosszában rálépve az alátámasztatlan helyen 1-2 mm-t behajlik a 65 kilóm alatt, ill. kellően ritka, hogy a vasalt talpú mv. cipőn keresztül is éreződjenek az egyes lécek.

KoLa

Ez teljesen jó! grat![#eljen]

KoLa

Ö!
Ez nem az a csiszológép amit egy-két hónapja lehetett kapni a lidliben?
Én még aznap visszavittem! zörgött, csattogott, rezonált [#nemtudom] hogy lehet ilyet kitenni a pultra!?

Virbo

dezsoe

Igen, pont ez a lényeg, hogy nincs hőátadás. Ez a szőnyeg is ilyen habosított cucc, amellett, hogy kényelmes rajta állni, még nagyon jól hőszigetel. Ráadásul a guminudlik miatt jóval kisebb az érintkező felület is, mintha sima lenne a felülete.

Szalai György

Sokat vagyok kint télen. Ilyen a melóm.
Parafa talpbetét kell a bakancsomba, hogy ne fázzon a talpam.
(A villanyszerelő bakancstalp hőellenállása lótúró, az biztos.)

vadember

Az a baj ezzel az elrendezéssel. hogy a sarka fog a leghamarabb elkopni. Rakj bele inkább 0,5-1 mm sarokrádiuszos ujjmarót! Szerencsésebb a palást részen dolgozó szerszám elrendezés. Az igazi pedig a cserélhető lapkás. Az a legolcsóbb, főleg Kínából.

Csuhás

Úgy voltam vele hogy ha a sarka lekopik akkor azt egyszerűbben tudom élezni mint ha a spirált kellene éleznem.

Csuhás

Igen ez az a csiszoló. Nekem szerencsém volt, nem egy óramű, de tűrhetően fut. Csak a nyakát kellett lesimítanom mert az öntött felület nem volt alkalmas precíz megfogásra. Javítás után ez lett a tokmány pofa szabályzóm, plusz ez a sorjázó készült belőle.

Virbo

Nekem fűtetlen műhelybe kellene, van tapasztalatod, hogy a hidegben kikeményedik-e?

KoLa

Hasonló cipőben járok én is!csak nekem, habosított EVA hasítékból van, 4mm a vastagsága, elég jó!

dezsoe

10 °C-nál nem valószínű, hogy hidegebb lett volna a pincében, úgyhogy nincs tapasztalatom. De az alapján, hogy érzésre nem lágyabb nagy melegben sem, mint most, nem hiszem, hogy megkeményedne.

ywathzay

Van olyan itt a fórumon aki használ ilyen "forgató" alkalmatosságot? Mire jó ez macskadobáláson kívül? Milyen patron(?) megy az orsójába? Gondolom persze hogy ez is silány kínai kivitel, de használható? Egyszerűbb alkatrészek köszörűn való forgatásához használnám.