Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

38tnwsv8g

Hello!

Írtam az adatlapodon látható email címre!

Üdv

Józsi

6rk75uezn

Idézés volt hozzá egy hűtőszekrény méretű vezérlő.

Az Rb ha jôl tudom pont ezek miat tudta azt a funkciót hogy oldalazáskor ahogy haladt befelé a keresztszán növekedett a fordulatszám igy bent kis átmérőnél tartva is megvolt a kerületi sebesség.

6rk75uezn

Igen,nagyon sok E400 ba törött,van aki meghegeszti (nekem is meghegesztette valaki) van aki legyártja acélból és örök élet +1nap.

ecp4rs0md

Nagyon sok alkatrészem van E400-as de sokat nem tudok,hogy hová való de egy kipipálva. Nagyon nem hajtom,hogy megtudjam melyik mire jó,de erre a formára emlékeztem,hogy láttam a zsákban.

6rk75uezn

Egy megvan,majd meglesz a többi is de ne úgy legyen meg hogy cseréli keljen.
Fogaskereked is van?
Van egy kis méretű fogaskerekem a cserekerekes szekrényben amit cserélnem kellene.

6rk75uezn

Ismerem,van is egy kis méretű,használtam is már.

ANTAL GÁBOR

Néhány adalék : az eredetiben egy 15 kW os Dc motor van .  A géplábba épített ( kb 12 fokozatú ) váltót elhagyták . De ennél sokkal szomorúbb a helyzet mert az eredeti 1/8 as orsóházi váltót is lecserélték 1/ 4 re
A tervezők koncepciója akkor az volt hogy a 15 kW os Dc motor alap nyomatéka 2.3 szorosa az eredeti aszinkron ( 6.5kWos) motorénak . És  a Dc motort ( ha bírja a hálózat ) igencsak túl lehet terhelni .
Én biztosan megtartottam volna az 1/8 as orsóházi áttételt
Ezen az alapon akár meg is lehet hekkelni a dolgot ( mert fogadni mernék hogy a tengelytávok megegyeznek az eredeti Tos tengelytávjaival az orsóházban ) . Nem hinném hogy megváltoztatták volna az öntőmintát

Ha olcsón ( 300e alatt)  meg tudod venni akkor a fentiek alapján bele is lehet vágni . Azt kell tudni hogy a TOS a szoc tábor legjobban megkonstruált gépe volt  ( hosszú , precíz orsóház , szinkronkuplung a hagyományos menetvágáshoz , gyors késkikapás stb )

Megj : nekem 3 Tos om van amiből 2 ( hagyományos ) működik , a harmadik a DC motoros , de nekem megvan a motorom , és ha lenne időm akkor befejezném a tervezett  PWM es szabályzót a meghajtáshoz .  ( tirisztoros "hűtőszekrényt " kidobtam )
A fórumon Ivák Lacinak van egy működő Dc motorosa

Lacibácsi

3ebj3bk8b

Köszönöm az eddigi infokat!

Gábor,
lenne egy kérésem, meg tudnád e mérni
A DC motor tengely átmérőjét, meg a hosszát  ott, ahol a laposszíj tárcsa rámegy?
Meg az adattábláján a max. Fordulatot megnéznéd nekem.
Jó volna tudni ezeket az infokat holnap délig, mert holnap délután tervezem megnézni a kiszemelt motort.
Köszönöm!

ecp4rs0md

Minden infó kell a kerékről,mert egy pár zsákban vannak.

ANTAL GÁBOR

Ma ( 20 án ) Pestre indulok .  Holnap reggel meg tudom mérni .  De az adattábla fényképe itthon van 2800 as a fordulat. Lengyel a motor. (emlékeim szerint van adat a neten de az is lehet hogy egy volt EVIG es barátom elküldte nekem )  ELMOR a gyártó   és  SILNIK JP23 a család  Typ PCOaM14/4-MIS1

14/16kW  39/43 amper  440 V  . A gerjesztés ( de ez gondolom nálad indifferens ) 180V 1.3 A   193kg a súlya vagyis kb 100e ft ára réz volt benne ( mielőtt a rezesbanda kezébe került )

Motoros

Ez nagyon hasonlít a magyar gyártású TRIX 200-ra talán annak az elődje lehet? Ha megvannak a tartozékok patron, revolver fej stb akkor szériázni nagyon jó lehet.
Az hogy ilyen rövid az szerintem nem hátrány hanem előny, hisz a hobby munkák nagy részét ez lefedi, ugyanakkor kis helyen elfér.

KoLa

A Trix 200 az egy magyar gyártású revolver eszterga, sokat dolgoztam rajta mint beállító, ismerem a gépet de nem mertem ráírni erre a hasonló elődjére hogy az!
Most hogy újra néztem a képeket, ismerőssé vált a logó az alsó ajtón!
Ezt látom a Schaublin-Villeneuve 102 revolveresztergámon, csak ott Sv, itt pedig Sb, tök ugyanaz az a stílus, rákerestem a gugliba mint, sb lathe...
Amerikai!http://www.lathes.co.uk/southbend/index.html

KoLa

Már végignéztem az összes találatot, de ez a logo nem található!
Tévedtem.

ecp4rs0md

Valakinek esetleg van FO-32-es fúrógéphez gépkönyve, sajnos a tárban a régi típusút találtam nem a szögletest. Köszönöm!