Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

molnarfme

Ezt egy próbalámpa is edöntheti!
Ferenc

molnarfme

ywathzay

Úgy 45-46 éves a kicsike. Szelén van benne. Azzal nincs gond, pár hónapja  a mágneskapcsolókat cseréltük, azok működnek is szépen.

ywathzay

Lehet hogy igazad van, először ki lesz cserélve az előtolások vezérlése relésre, ha az nem segít akkor sírok.
Fingszag még nincs a gép környékén[#nyes], akkor a szelén még marad.

kadaszog

Én használom. Dolphin-tól (Hízó) vettem, fillérekért árulta. Van egy láda patronom (C5-ös) is hozzá. Ár-érték arányban jó, szikrán forgatok vele, de máshol is jó.

6rk75uezn

Strigon Me250.
Volt már valakinek gondja a főorsóház olajzásával?
Nem veszi fel az olajat

Lacibácsi

A szívócső alján van egy golyós lábszelep. Az nem enged vissza?

6rk75uezn

Nem.
Leszedtem a szivócsövet,leszedtem rôla a szűrőt,átmostam a csövet is és a lábszelepet is.
Átfujtam levegővel,visszatettem semmi.
Ezután forgás közben belefujtam a nyomóágba a azivattyú felé,semmi.
Ezután a mágneses ülepitőnél feltöltöttem olajjal,megpörgettem 70Hz el de semmi.
Tényleg egy pocsék a magyar szerszámgépek olajzása,jól irta valaki régebben.

kila

Sziasztok! Alcera Gambin 60M típusú marógéppel kapcsolatos információk érdekelnének, valaki ismeri ezt a Francia gépet?
Üdv.

vadember

Forgás közben kell belenyomni az olajat egy flakon és szilikoncső segítségével, hogy fel tudja kapni az olajat. Ha így csináltad és nem jó akkor rossz a szivattyúrész.
 Én tettem a cső végére egy fél bárnál nyitó hidraulikus visszacsapó szelepet az eredeti golyós helyett. 1500-2000 Ft. körül van az ára.

molnarfme

Üdv. Az előtolómotor biztositékait kiszedve,valamelyik irányba be kellkapcsolni a gépet,Igy  megvizsgálni, hogy a kuplunghoz eljut e a gerjesztés. Esetleg valami reteszkapcsoló nem engedi. Csak vaktában reléket cserélgetni nem célravezető. Arosszat cserélnikell, vagy az egész gépet felujitani.
Ferenc

6rk75uezn

Mármint úgy érted hogy forgás közben egy flakonból némi nyomással a lábszepen keresztül ell neki olajat nyomni?

ywathzay

Vaktában nem cserélek semmit. Ebben még egy nem tudom minek hívják, nagyon őskori kapcsoló sor terelgeti az áramot az előtolásoknál. Lötyögnek már az érintkezői, meg szerintem be is vannak égve, mert szikrázik kapcsoláskor, ez szemmel látszik még méteres távolságból is.  Psoft egyszer küldött hozzá relét, házzal együtt, csak még nem jutottam/jutottunk oda hogy ezt kicseréljük. Ezért gondolom amit mondasz igaz lehet és amíg ki nincs cserélve komolyabb hibát nem keresek.

Lacibácsi

Nem gondolom hogy összességében pocsék lenne a magyar gépek olajzása. (Pl. egy MAHO valószínű jobb, de az egy történelmileg előnyösebb fejlődésű ország gyártmánya) Az E400-nál szokott baj lenni hogy nem kapja fel az olajat. Strigon marógépről nem hallottam ilyent.

A szivattyú érdekes abból a szempontból hogy mindkét forgásirányban szállít, tehát a nyomóág ugyan az marad, bármerre is forog a főorsó![#conf] E miatt kicsit nehezebb a légtelenítése.  A szívócsövet levéve feltölteni, a lábszelep miatt benne marad az olaj, óvatosan visszatenni, és egy fogaskerék kézzel forgatása közben, a mágnesszűrő felől próbálni feltölteni a szivattyút.

Esetleg ellenőrizni a szivattyút, nincs-e elkopva a tengelyének a bronz perselye, és itt levegőt tud beszívni.

ywathzay

Köszönöm az infót. Hjózsi már nem árulja, nem is igazán találok magyar forgalmazót, vagy csak nem tudom hogy keressem. Javarészt USA-ban van, de mocskosul drága a postázás.