Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

bundyland

Köszi, én biztosan örülni fogok neki!

d6i9g5pbs

Üdv fórumtársak ...
 Segítséget kérek ha valakinek lenne EMCCOMAT 7 típusú gép felső maró fogaskerekeinek méretes rajza kérem jelezze köszönöm..

47rpsr6d8

Szétszedtem a lakatszekrényt, hajtott a kíváncsiság.
(jó ötlet volt rengeteg kosz halmozódott benne fel egyúttal ki is tisztítottam)
A lényeg, hogy meg van a 2db tengely amit meghosszabbítva kívülről fel lehet tenni a tengelykapcsolót (vagy akár még belülről is). Már csak a nyomatékot kellene meghatározni és lehetne is agyalni a mechanikán.

p2zreffzd

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni a kis esztergám beazonosításához!Sok helyen kerestem már.Sok csoportban kértem segítséget de eddig nem jártam sikerrel.Hátha valaki tud segíteni.Köszönöm![#rolleyes]

bundyland

Ja ilyen képeim vannak, az enyémet darabokra szedtem töbször is, de annyira rossz konstrukció hogy kár az
eredeti megoldással foglalkozni így én is az átalakítás mellett döntöttem.

jani300

Szóba került ma hogy a kis vacak kinai fúrógépeknek lötyögős a járóhüvelye .
Ugye általában pontozással jelölt furatközéppel indítjuk a fúrást .
Na most egy ilyen műveletnél mi a zavaró a járóhüvely lötyögésében , most már megkérdezném .
Megértem én a maximalistákat is ,de bármennyit csiszolja fényezi ,frekiváltózza ,az sosem lesz helyzetfúrógép , az kicsit más kategória ,árban súlyban ,egyebekben .
Nem bírtam ki hogy ne kérdezzek rá ,bocsi .

Vetesi75

Engem nem zavar. Az már inkább, hogy egy kézzel tartani kellett folyamatosa, különben lemászott volna az asztalról. Lecsavarozás nem játszott, direkt azért vettem, hogy legyen egy kisebb, egyfázisú, könnyen mobilizálható asztali fúróm.

jani300

Megnyugodtam :)
Volt nekem két ékszíj tárcsás is ebből  , de az tényleg semmit nem ér .
Én is azért vettem mert mobilizálható és jobb a kézi fúrógépnél sokszor . Kitárgyaltuk :)

6rk75uezn

Idézde ez az előtolás kapcsoló egy katasztrófa.
Ugye?nekem 10ből 7 szer kapcsol be,ki eddig mindig kapcsolt.
A másik hogy milyen jô helyen van,aok esetben pont oda (is) szórja a forró forgácsot.

6rk75uezn

Jéé egy nem törött/hegesztet csuzli ;)

ecp4rs0md

Jó hogy ezt megláttam, így már tudom hová valók azok a léptető villák. (csúzli, ez el szokott törni?)

ecp4rs0md

Valaki esetleg ismeri jól a Pittler fejet? Dolgozott vele itt valaki?

3ebj3bk8b

Leírom ide is, hátha ide jobban passzol a téma:

Sziasztok!

Lehetőségem lenne megvenni egy TOS SV18RB esztergát.
Ezeket 10-16kw körüli DC motor hajtotta, sebességváltó nem volt rajt, és volt hozzá egy hűtőszekrény méretű vezérlő.

Na ennek nincs meg a motorja.
A kérdésem az lenne, hogy vajon meg lehetne e hajtani ezt a gépet a képen látható Fanuc AC spindle motorral?
Illetve, ezt a motor vajon egy megfelelő méretű Vectoros frekiváltóval lehet e üzemeltetni, vagy csak a saját szervo erősítőjével.
Van kb. ez a hetem eldönteni, bele merjek e vágni. Minden építő jellegű tanácsot szívesen veszek!
Köszönöm!

designr

A kérdésekre a meghajthatóságról nem tudom a választ.
De ha rendben van a gép mechanikusan, és ezt a kategóriát szeretnéd, kerested, akkor a motor hiánya miatt ne mondj le rólla.
Igaz igy nem tudod kipróbálni de ne hagyd ott.
Látod hogy egyre nehezebb elfogadható állapotú gépet találni.Ha az adott szervómotorral nem jön össze, egy frekvenciaváltós nagy asszinkron nem elérhetetlen..

e4vvbfxw

Segítséget szeretnék kérni!

Szükségem lenne egy, Bolgár ZMM C5 esztergagép kapcsolószekrényben lévő olajcsövek elosztásáról egy fotóra, rajzra.
Szivattyú le-fel szerelése mi módon lehetséges.

Valamint a főorsó hátsó csapágy melletti támasztócsapágy méretére.

Van C5M gépkönyvem, de a gép régebbi és más.

Köszönöm!

Üdv.