Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

J-Steel

Láttatok már ilyet? Fúrás után 6 szögletű forma lyukasztása álló, de imbolygó 6 szögű szerszámmal, Z tengely előtolásával:
https://www.youtube.com/watch?v=4-3gPWl6wfU

A videóban húzott acélt munkál meg. Ez tényleg létezik? Használtatok-e már ilyen eljárást?

ysc3kmx9v

Igen létezik,készítettem magamnak is egy ilyen szerszámot,de nem fúrógépen,hanem esztergán használom,az elmélet ugyanaz,még akkor is ha az eszterga forog.

J-Steel

Pont ezért készült ez a video. Az előzőben esztergán használta, de nem látszódott semmi, emiatt a kommentelők jelezték egyből, hogy a video nem elég informativ.

ysc3kmx9v

A látottak alapján valóban nehéz megérteni a működését.Szóban,vagy írásban is kellene útmutatás.Aki a szerszám működési elvét megérti,könnyedén saját magának is tud készíteni ilyen készüléket.A munkán kívül 3000-4000 ft-ból elő lehet állítani.

konvoid

jani300

Ott veszítettem el a fonalat mikor eltolt tengelyvonallal összeszereli és egy átmérőre esztergálja .
Pedig régebben érteni véltem , más videó alapján ,de már nem tudom az hol lehet .

jani300

A működését értem , a nulla ütésű résznél van a dolgozóél .
Az nem tiszta hogyan állítja be a ferdeséget . .
De nem nézegetem tovább :)

jani300

jani300

imbolygó
Szia !  0,26 nál ott az elvi rajza .

B.Zoltán

Ezt én is megcsináltam, még ezen is egyszerűsítettem, amit esztergához csináltam.
véső

B.Zoltán

jani300

[#eljen]
A csapágyazott azért jobban tetszik .
Tiszta bolond vagyok , nem bírom ha nem értem valaminek a működését :)
Nem mostanában forgácsoltam , pedig szeretem .
Mindenképpen váltanom kell , az agyamra mentek már az autók .. :)

B.Zoltán

Van egy golyó a végében.[#wilting]
Aki sokat használja, annak érdemes egy normálist csinálni.

jani300

Bocsi ,nem leszólni akartam ...
Ha a kecskelábú esztergák főorsójába jó volt támcsapágynak a golyó akkor ide is bizonyosan megfelel .
Érdekes hogy csak hajtott szerszámként imbolyog .
Szegnyeregben valóban nem látszik hogy ferde a  tengelye .