Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

nvnshmpmn

Találtam képet az előtolás hajtóművéről.

nvnshmpmn

Esetleg a karokkal ellentétes oldali deklit, ha megengednék levenni, ott be lehetne lesni, onnan elég jól rá lehet látni a dolgokra. A váltó zsákbamacska mindenképp.

nvnshmpmn

Ebben az előtolás hajtóműben cseréltek már két fogaskereket, de úgy, hogy a bordás agyrészről leesztergálták a fogakat és készítettek rá egy fogaskoszorút, aztán ráhegesztették. Ez viszonylag egyszerűen megoldható.

ecp4rs0md

Az egész hajtómüvet kiválthatod egy frekvenciaváltóval AZT jó napot. A többi része legyen jô.

Virbo

zyg3siamw

PRVOMAJSKA ALG100 szerszámmarógép elkelt. [#eljen]

guld01

Sziasztok,

Valakinek ehhez a Fus32 maróhoz nincsen véletlenül kezelésije?
Csak egy orosz nyelvűre akadtam a neten, és nincsenek benne szerkezeti ábrák sem. :-(

dezso74

Sziasztok Fórumtársak!

Valaki cserélt már E400 -as esztergában villanymotort kisebb méretűre. 3-KW-osra?

dezso74

A teljesítményére lennék leginkább kíváncsi, milyen fogásokkal lehet ilyen esetben használni.

designr

designr

Kérdezed meg..
[#t145p4290#]

dezso74

Meg van a válasz! Elmegy szépen egy 3 Kw-os villanymotorral. Beszéltem egy E400-as tulajdonossal, és már nála évek óta működik. Eredetileg is adtak ki 3,6 Kw-os motorral.

000000000

Komolyabban illene kérdezned. Ugyanis a fogásmélység önmagában nem határozza meg a forgácsolás teljesítményét (tudni kellne még hozzá legalább 4 másik technológia adatot is). Így pl. 1 KW esetén 10 mm is lehet, de 1 mm is sok lehet a fogásmélység.

jani300

Kérdezhetek ?
a max fordulat adott , gondolom e400 a gép .
Mekkora fordulat kell az 1 kw teljesítményhez , mondjuk kicsit szívósabb A60 (bocs , így tudom :) ) as acélnál .
Legyen mondjuk 100 az átmérő .
A kés elhelyezés  és hasonlók most ne számítsanak ,ha lehet .
Persze már most bánom hogy írok mert az előtolás is kellene ... :)

KoLa

Én már cseréltem 3Kw-osra! nem vettem észre semmi változást a szerszámkészítő műhelyben,sokáig!de aztán: az 50-es fúrónál elkezdett kicsit gondolkozni a gép...
Az a vége hogy: otthonra jó!