Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

Istvan0728

Mi a különbség az ME 1000-es és MU 1000-es marógépek között?

Az ME 1000-esről találtam gépkönyvet, de az MU 1000-esről nem.

Elmagyarázná vaklaki, köszönöm!

Istvan0728

vaklaki= valaki

az "U" csak elírás lenne?

bobak.denes

nem biztos hogy elírás
nekem van
MU-800 egyetemes kismarógép
1956-ban gyártották csepelen

de sajna nincsen gépkönyvem nekem sem

Istvan0728

paradipiro

Én úgy tudom, hogy az "U" Univerzális, míg az "E" Egyetemes marógépet takar. A két kifejezés elvileg szinoním. nA névváltozás oka szerintem a külföldön elterjedt Univerzal kifejezés miatt van, így jobban eladható volt.

Istvan0728

Képek alapján az ME1000-es és a MU1000-es nagyon hasonlítanak egymásra, de valahogy másnak tűnik.

xgn8p4wk5

Üdv!
Valaki tudja, hogy a Danuvia osztófejhez gyárilag milyen cserekerekek vannak(fogszám, modul)?

Előre is köszi a segítséget!

v4bd0e98v

Üdv !
Ajánlom figyelmedbe Csuhás kolléga szakirodalom tárát.

http://data.hu/get/3791405/TOF100_125_danuvia.pdf

Ebből minden kérdésedre találsz választ.

Üdv Jager

3z3fhyubr

üdv! Szakmai tanácsot kérnék, mi éri meg meg jobban a két gép közzül? Egy régi egyetemes maró vagy egy hmb 45 maró színte újonnan. Utóbbi ára 580. Későbbiekben cnc a cél. Köszönöm.

r6tect4u9

Szia!

MU1000-em van, amit biztosan tudok különbséget az, hogy a vertikálfej zsírkenésű (ME1000-nél felmegy oda is az olajkör) illetve az előtoló szekrény is más kialakítású (mint a TOS FA szériánál)

designr

A régi egyetemes..
Irj árat is az egyetemesre,mert nem mindegy hogy 400 vagy 950 ezer..
Fontos még hogy milyen munkákra használod..
Kis műhelybe esetleg 1 fázisra,alkalmi használatra talán jobb a kinai..sok sok évig fogod használni ha nem mindennap nyúzod..nem kell tonnás gépet szállitanod..nem kell neki annyi hely..ha az egyetemesnek vannak hiányosságai nem biztos hogy boldogulsz vele..szétszedni javítani azt nem egyszerű..talán ezért a hobbisták gyakran a kinai gépeket választják..
Az egyetemes ha viszonylag jó állapotban van kiszolgál..

jani300

Az első képen lévő gép szakszerű elnevezése szerszámmarógép .
Az egyetemes maró a konzolos marógépek egy típusa .
Én többre tartom a régebbi gépeket .
De hogy melyik éri meg jobban ott nagyon sok mérlegelendő körülmény lehet .
Általánosságban szerintem erre a kérdésre nem adható felelősségteljes válasz .

3z3fhyubr

a mühelyem max magasága 210cm. Van 3x20A tehát az nem gond. Én hobbi színten fogom használni és valszeg cnc-re alakitás lesz később mert olyan dolgokat szeretnék készíteni amihez az jobban megfelel. Eredeti szakmám Mozgókép gyártó, de szeretek barkácsolni is közben és sok sok dolgot szeretnék magam megrajzolni és elkészíteni. Zárójelben tesóm cnc gépen dolgozott nagyából ért hozzá ő fog nekem segíteni. Az átalakítást természetesen szakemberek fogják csinálni. Használni kb a 365 napból 30-40 nap talán fogom de többre nem lesz időm. Kell egy olyan amivel az én kis kreatívitásomat ki tudom elégiteni.

Istvan0728

3z3fhyubr

Ilyen és ehez hasonló dolgokra lesz szükségem.