Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

hostya

Mi történt vele..?? (hogy megállt..)

drehás

Mivel kellő ismeret és rajz híján bontottam szét ,egyenlőre csak találgatom mi lehetett a megállás oka.
Nem volt fogásban,egyszerűen iszonyú csikorgás,és megállt.
Ott lévén mellette azonnal megnyomtam a stop gombot.
Sajnos rossz oldalról kezdtem bontani ,azaz felülről.
A reteszelődés akkor szünt meg ,amikor ezt az anyát nyitottam.Azaz lehet,hogy ez az anya elmozdult és a forgásiránytól függően behúzta magát?
Semmi hibát nem találtam belülről,azért kérdezgetem ennek az anyának a feladatát,hogy lehetséges-e  ez az elmélet?
A 6207-es felső csapágyat kicserélem,mert kicsit zörgős,de mást nem találtam.
Holnap még átnézem ,átgondolom,és megy össze.Az zavar,hogy ezt az elejét nem tudtam át tanulmányozni,mert nem jött szét.

drehás

Azért rossz oldalról,mert ha igazam van,akkor az alsó anyát megnyitom,és esetleg megszűnik a probléma,és nem kell szétszedni.

hostya

"...mert ha igazam van,akkor az alsó anyát megnyitom,és esetleg megszűnik a probléma,és nem kell szétszedni."
=======
Jól látod...

összeszerelés után az alsó anyát(mérsékelten) le kell "kontrázni" a főorsófej homlok felületéhez.

drehás

Működik a gép-
Köszi a rajzokat,infókat.[#integet2]

e4vvbfxw

Nekem is volt ilyen problémám.
Az alsó csavarban - hollanderben van egy hernyócsavar, érdemes újra cserélni és azzal kontrázni, rögzíteni. Nekem ezután nem szorult fel újból.
A hollander funkiója többszöri rajz értelmezés és több szakértővel való beszélgetés alapján sem világos előttem...

Robika37

Sziasztok !

Nos az anya....ha figyelmesen nézitek a rajzot a kétsoros főorsócsapágy felülről feszített mert kúpos furata van . Ennek az állításához a  vertikálfejen lévő vakdugót ki kell húzni és a furaton hozzáférhető , de itt van a csavar a gépezetben alulról a labirintgyűrűt utána kell engedni különben nem lehet állítani semmit, ezt a labirintgyűrűt biztosítja le az ominózus anya...
Üdv: Robi

Bordogh

Üdv! Egy kis segítségre lenne szükségem, mivel nehezen igazodom el a lapka és szerszám kódolások között. Mai napon fillérekért hozzá jutottam két doboz Iscar gyártmányú HM90 ADKT 1505 PDR 928 típusú marólapkához. A kérdésem az volna hogy a HM90 az a befogóeszköz kódja? Mivel láttam egy csomó APKT lapkát fogadó marószerszámot amire szintén a HM90 volt írva. A kérdésem leginkább az hogy ezen két lapka használható e ugyan abban a marószerszámban? (értelem szerűen a 15 millis kivitel)

Köszi a segítséget!

Vetesi75

Az ISO-kód második betűje a hátszögre utal. A "P" 11fok, a "D" 15 fokos. A HM90 a termékcsalád neve. (Megnéztem a katalógust.) Létezik HM90 APKT és külön ADKT lapkához is. A nagyobb hátszögű lapkák újjmarókba és szármarókba valók, a kisebb hátszögűek marófejekbe és nagyobb átmérőjű szerszámokba.
Érdemes-e vagy lehet-e APKT lapka helyett ADKT lapkát használni? Éppen beszerelhető... (fordítva nem nagyon!) A válaszom: Nem. A lapkafészkek kialakításánál is figyelembe veszik a lapka hátszögét. Ugyan belemegy a lapka, de nem, vagy csak nagyon kis felületen fekszik fel az oldala és az üzemszerű terhelés hatására tönkre vágja a lapkafészket. (Ez után már az eredetileg oda szánt lapka típussal sem lesz az igazi.)

Bordogh

Köszi szépen a kimerítő választ. Ezek szerint kell pontosan hozzá való marófejet vadásszak. Sebaj idővel össze szokott jönni az efféle móka :)

nffab2gnr

Sziasztok!

Keresek FUW 250/IV szerszám marógép ZB1 időrelét illetve a bekötését.Esetleg olyan valakit aki PLC vezérlésre átalakította.

jani300

Ez nem valami relog márkájú ?
Esetleg kép róla .
Van egy bontott panelom különféle relog relékkel .

nffab2gnr

Szia!

nincs fotó mert hiányzik a gépből. VEB DDR[#nyes][#nyes].Csak nem azt mondod van nálad egy ilyen gép?

nffab2gnr

nem volt a hostya gépkönyvei között erről leírás.Egyáltalán hol vannak a szerszámgép doksik?...valahol fenn volt a fórumon,de nem találom.

jani300

Szia !
De mondom :)
De kivan belezve az elektronikája , még az egyenáramú motorok sincsenek meg .
De megvan kint az udvarban a panelja , van benne néhány relog relé . Áttetsző burkolatú ,és fehér színű is .
De én feladtam az eredetihez hasonlóra való visszaállítást .
De tudom ki alakított át ilyen gépet és sokszor hirdette az egyenáramú motorokat az adok veszekben .
Talán még a panel is megvan neki .